OŠ GELSI

U TALIJANSKOJ ŠKOLI U RIJECI DIO STROPA PAO UČENICI NA GLAVU

| Autor: Glas Istre
Dio stropa koji je pao (foto Novi list)

Dio stropa koji je pao (foto Novi list)


Nastavni proces u OŠ Gelsi (talijanska škola) u Rijeci prekjučer je prekinuo pad dijela žbuke sa stropa u učionici na drugom katu u kojoj su boravili učenici trećeg razreda, a komadi otpale žbuke završili su na glavi jedne učenice, piše Novi list.

Srećom, cijeli događaj, kaže ravnateljicaGloria Tijan, prošao je bez ikakvih fizičkih posljedica za učenicu, osim pretrpljenog straha. Na trećašici je završilo sedamdesetak centimetara žbuke, a takvi događaji toj školi nisu nepoznanica, jer u posljednjih 17 godina čak pet puta dogodio se identičan incident.

- Prije par godina žbuka je otpala u mojem uredu i završila na radnom stolu, a imali smo situaciju i da je u jednoj učionici žbuka sa stropa završila na glavi učiteljice. Zgrada je stara 150 godina i kako su nam objasnili, to se događa zbog prometa i vibracija koje izaziva gust promet uz školu. Taj promet je danas 80 posto gušći nego nekada, a padanje žbuke sa stropa uvijek se događa na istoj vertikali. Srećom, ovo posljednje padanje nije imalo nikakve posljedice osim straha djece koja su mislila da je potres i kako stalno vježbamo za potres, svi su se sakrili ispod stolova, priča ravnateljica.

Dodaje da nije bilo nikakve naznake da bi se tako nešto moglo dogoditi, jer na stropu nije bilo pukotine. Pojašnjava da su prošlog ljeta sanirani svi stropovi u školi.

- Ovo što se dogodilo ovaj tjedan dogodilo se ničim izazvano i izvan naših mogućnosti predviđanja. Nakon svakog padanja žbuke pristupilo se sanaciji i to bi onda trajalo nekoliko godina te se ponovilo. Prošlo ljeto smo sredstvima Talijanske unije ličili sve stropove i skidali staru boju, kao i sve što je trebalo skinuti. Očito je da sanacija ne pomaže. Odnosi puno novca, a problem se ponavlja, kaže ravnateljica Tijan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater