RIJEKA

U Rijeci potpisani ugovori za izgradnju novih 90 stanova po POS-u

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ugovore o izgradnji tri višestambene zgrade s ukupno 90 stanova u riječkom naselju Martinkovac, po modelu društveno poticane stanogradnje (POS), potpisali su u srijedu predstavnici Grada Rijeke, Agencije za društveno poticanu stanogradnju i tvrtke VG5.

Riječ je o dva ugovora u projektu POS Martinkovac, u sklopu kojega će biti izgrađene tri stambene zgrade, svaka sa 30 stanova. Bit će izgrađeno ukupno 36 jednosobnih stanova s dnevnim boravkom te 54 dvosobna stana s dnevnim boravkom.

Zgrade će se raditi na dvije čestice, na ukupnoj površini od 6095 četvorna metra, na jugoistočnom, pretežno neizgrađenom dijelu naselja Martinkovac, a prodavat će se prema važećoj gradskoj listi prvenstva za kupnju stanova koji se grade po POS-u.

Ugovor o javnoj nabavi za izradu projektne dokumentacije i radove na izgradnji višestambenih objekata na Martinkovcu po modelu društveno poticane stanogradnje, vrijedan 49,1 milijuna kuna potpisali su ravnatelj Agencije za društveno poticanu stanogradnju Grada Rijeke Hrvoje Šćulac i direktor tvrtke VG5 iz Ljubljane, koja je izvođač radova, Nejc Hrastnik.

Ugovor o međusobnim pravima i obvezama između Grada Rijeke i riječke Agencije u svrhu realizacije projekta POS Martinkovac potpisali su gradonačelnik Vojko Obersnel i ravnatelj Agencije Hrvoje Šćulac.

Ukupna vrijednost investicije je 54,5 milijuna kuna, a Grad Rijeka je osigurao građevinsko zemljište, uređenje komunalne infrastrukture i priključke na komunalnu infrastrukturu u vrijednosti od 4,3 milijuna kuna. Iz državnog proračuna osigurano je 11,3 milijuna kuna, a ostatak od 38,7 milijuna kuna odnosi se na financijska sredstva koja kupci uplaćuju nakon potpisivanju predugovora o kupoprodaji, tijekom izgradnje stanova.

Riječka Gradska uprava je za izgradnju cesta i prateće komunalne infrastrukture u naselju Martinkovac te za projektnu dokumentaciju uložila dodatnih 11,7 milijuna kuna.

Početak radova na izgradnji stambenih zgrada planira se u drugom tromjesečju 2021., nakon izrade projektne dokumentacije i ishođenja građevinskih dozvola. Očekuje se da će gradnja trajati 18 mjeseci, a useljenje u stanove planirano je za kraj 2022. ili početak 2023.

U Rijeci je po modelu društveno poticane stanogradnje do sada izgrađeno 586 stanova, a s novih 90 stanova na Martinkovcu bit će ih 676.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater