OSIJEK

U Osječko-baranjskoj županiji zaraženo rekordnih 677 osoba, pet umrlo

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Rekordno visokih 677 covidom-19 zaraženih osoba u jednom danom bilježi Osječko-baranjska županija, u kojoj je u posljednja 24 sata od te bolesti ili s njom umrlo pet osoba, objavio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.  

Do sada najveći broj slučajeva zaraze u jednom danu zabilježen je 15. siječnja, kad je pozitivan nalaz na koronavirus potvrđen kod 510 osoba.

Od 1098 uzoraka testiranih u posljednja 24 sata 677 ih je bilo pozitivno, a najviše novih slučajeva zaraze, 389, potvrđeno je na osječkom području, 42 na području Čepina, 41 na đakovštini i 23 na području Našica.

Od posljedica zaraze umrle su osobe iz Aljmaša, Belišća, Bizovca, Drenja i Osijeka u dobi od 64, 78, 84, 85 i 90 godina.

U osječkom Kliničkom bolničkom centru i našičkoj Općoj županijskoj bolnici liječi se 77 covid pozitivnih osoba, od kojih je 14 na respiratoru.

U samoizolaciji je 1259 osoba.

Ravnatelj osječkog KBC-a Željko Zubčić izjavio novinarima da je situacija u bolnici zadovoljavajuća jer, bez obzira na veliki broj novozaraženih i broj dolazaka u infekotološku ambulantu, nema puno pacijenata s težim simptomima koji zahtijevaju liječenje kisikom.

Posljednjih mjesec dana te brojke stagniraju i nadamo se da će tako ostati. Sustav funkcionira, i dalje radimo sav program, nismo ništa reducirali od našeg normalnog rada te praktično radimo kao da nema epidemije, uz sve propisane mjere predostrožnosti, istaknuo je Zubčić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater