SISAK

U akciji "Zeleni Sisak za zeleni planet" posađeno 160 stabala

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U sklopu akcije "Zeleni Sisak za zeleni planet" u tom je gradu posađeno 160 stabala, a tijekom obilaska sadnje gradonačelnica Kristina Ikić Baniček rekla je u ponedjeljak da je Sisak prepoznatljiv po svojim parkovima i zelenim površinama koje će tom akcijom biti dodatno oplemenjene.   

U akciju Grada i gradskih trgovačkih društava, čiji je koordinator bio Komunalac, uključile su se i gradske ustanove, dječji vrtići i osnovne škole.

Sadnju drveća u ponedjeljak je obišla i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, koja je podsjetila da je Sisak prepoznatljiv po svojim parkovima i zelenim površinama, koje će tom akcijom biti dodatno oplemenjene.

Pri odabiru mjesta za sadnju drveća poštovane su i želje stanovnika nekih ulica i četvrti. Tako je akcijom obuhvaćena Šetnica Slave Striegla uz obalu Kupe, Rimska ulica, Ulica kralja Tomislava, Fistrovićeva ulica, Trg hrvatskih branitelja, Ulica Ante Starčevića i druge ulice te okoliš Gradske tržnice i dječjih vrtića.

U nekim ulicama, zbog tehničkih razloga, stabla su posađena u velikim teglama. Pri njihovoj sadnji, kako je rekla stručnjakinja Komunalca za hortikulturu Morana Čulig, vodilo se računa da se sva bolesna stabla zamijene novima. Uključujući se u akciju, polaznici dječjih vrtića Sisak Novi i Sisak Stari, koji su za tu prigodu pripremili i posebni program, stekli su i nove spoznaje o tome zašto je važno zasaditi novo stablo i kako se pobrinuti da ono naraste iz sadnice.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum