ARŽANO

Turnir u Aržanu u spomen na Josipa Jovića, branitelji su kamen temeljac naše slobode

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U spomen na prvog poginulog redarstvenika Josipa Jovića u Aržanu je u subotu počeo 26. memorijalni malonogometni turnir koji je otvorio potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, uz poruku da su hrvatski branitelj kamen temeljac na kojima počiva naša sloboda.

Uzvanici i sudionici su prije početka dvodnevnog turnira položili cvijeće i zapalili svijeće na groblje u Aržanu u spomen na Josipa Jovića, pripadnika specijalne jedinice policije MUP-a koji je poginuo 31. ožujka 1991. na Plitvicama, izvijestila je splitsko-dalmatinska policija.

Malonogometni turnir na kojem sudjeluje 12 malonogometnih ekipa policijskih uprava iz cijele Hrvatske i osam ekipa braniteljskih udruga organizira Udruga policijskih branitelja Domovinskog rata Imotski uz potporu MUP-a, splitsko-dalmatinske policije i Regionalnog kluba IPA Splitsko-dalmatinska.

Cvijeće su uz članove obitelji položili potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, načelnik splitsko-dalmatinske policije Slobodan Marendić kao izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih polova, te splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved koji je otvorio turnir rekao je da mu je neizmjerna radost vidjeti u istom postroju veterane Domovinskog rata i mlade hrvatske policajce okupljene u čast i sjećanje na Josipa Jovića.

Poručio je da se, uz Josipa Jovića danas prisjećamo svih žrtava Domovinskog rata koji je najsnažniji temelj samostalne i suvremene Republike Hrvatske dok su hrvatski branitelji kamen temeljac na kojima počiva naša sloboda zbog čega je važno čuvati sjećanje na naše hrabre junake koji su živote položili za slobodu koju danas uživamo.

Predsjednik Udruge policijskih branitelja Domovinskog rata Imotski Ivica Strinić rekao je da je njihov dolazak u rodno mjesto Josipa Jovića znak da ga nikada neće zaboraviti.

Župan Boban najavio je da će do kraja godine biti gotova spomen soba u Aržanu, ističući da je Josip prvi, ali nema kuće u tom kraju koja nije dala hrvatskog branitelja, junake koji su braneći domovinu proslavili Aržano.

Marendić rekao da je teško pronaći neke nove riječi, a njemu je osobna motivacija kada vidi zajedno mladost i iskustvo. Svi smo tu kako bi se još jednom prisjetili Josipa Jovića i Domovinskog rata i uloge koju su hrvatska policija i branitelji imali u stvaranju Hrvatske, poručio je Marendić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini