ZAGREB

Sućut predsjednika Sabora Jandrokovića u povodu smrti Zvonimira Šeparovića

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković u ponedjeljak je u ime Hrvatskog sabor i osobno uputio izraze sućuti obitelji Šeparović, u povodu smrti prof. dr. emeritusa Zvonimira Šeparovića.

"Prof. dr. Šeparović ostat će u sjećanju hrvatske javnosti kao izvrstan stručnjak na području prava, posebno međunarodnog kaznenog prava, te političar koji je obnašao brojne visoke dužnosti u ključnim godinama moderne hrvatske povijesti.

Bio je ratni ministar vanjskih poslova u vrijeme međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i ministar pravosuđa te prvi hrvatski veleposlanik i stalni predstavnik pri Ujedinjenim narodima. Na Pravnom fakultetu u Zagrebu bio je dugogodišnji profesor te dekan i Rektor Zagrebačkoga sveučilišta. Autor je brojnih znanstvenih radova u područjima viktimologije, kaznenog prava i kriminologije koje je objavljivao u domaćim i inozemnim publikacijama", istaknuo je Jandroković.

Naglasio je i da je Šeparović dao velik doprinos hrvatskoj pravnoj znanosti, posebice kroz suautorstvo na pravnim dokumentima i aktima koji su bili značajni i za međunarodnu afirmaciju Republike Hrvatske.

"U svom radu uvijek je pokazivao visoke profesionalne standarde i stručnost te zalaganje za nacionalne interese", napisao je Jandroković u brzojavu sućuti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater