ZAGREB

Predsjednik Sabora izrazio sućut obitelji Branka Salaja

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković uputio je u subotu izraze sućuti obitelji Branka Salaja, publicista, diplomata i jednog od ravnatelja Hine, koji je umro u petak u Stockholmu u 90. godini života.

 „Gospodina Salaja pamtit ćemo kao istinskog domoljuba, intelektualca bogatog životnog iskustva i znanja koje je stavio na raspolaganje svojoj domovini i na tome mu iskazujemo iskrenu zahvalnost“, istaknuo je Jandroković.

Tijekom svog životnog puta, podsjetio je, Salaj je obavljao brojne i odgovorne dužnosti, a poseban doprinos dao je u stvaranju i izgradnji hrvatske države.

 „Povratkom iz Švedske gdje je bio aktivan u hrvatskoj političkoj emigraciji, postaje suradnik predsjednika Tuđmana i ratni ministar informiranja. Tijekom Domovinskog rata njegovo ministarstvo pomoglo je u informiranju međunarodne zajednice o ratnim zbivanjima, a velike zasluge imao je u kreiranju hrvatskog medijskog zakonodavstva. I kao diplomat i veleposlanik u Francuskoj i Nizozemskoj, neumorno se zalagao za hrvatske interese i međunarodni položaj Hrvatske“, naglasio je predsjednik Sabora.

Za osobite zasluge stečene promicanjem međunarodnog položaja i ugleda Republike Hrvatske i njezinih odnosa s drugim državama predsjednik Tuđman odlikovao ga je Redom kneza Branimira s ogrlicom, a dobitnik je i Reda Danice Hrvatske s likom Antuna Radića, navodi Jandroković.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini