TUĐIM NOVCEM PO PLANETI

SRAMOTA: Ravnatelji hrvatskih srednjih škola željeli putovati u New York o trošku poreznih obveznika! Među njima je i jedna ravnateljica iz Istre. IPAK SU ODUSTALI

| Autor: Portal Glas Istre

Ravnatelji hrvatskih srednjih škola, njih 30-ak, ipak neće putovati u New York na putovanje koje je potaklo reakcije medija, prije svega Indexa.

Naime, ravnatelji su od 13. do 19. veljače trebali putovati u jednu od najatraktivnijih i najskupljih svjetskih destinacija, navodno studijski, dakle u svrhu edukacije vezanu za njihov posao. No kako je pokazao plan putovanja, kojeg je objavio Index, trebali su posjetiti samo jednu školu, a ostalo vrijeme proveli bi kao tipični turisti.

Za sada je nejasno kako bi se putovanja plaćala, no sigurno je da bi najmanje dio plaćale škole, odnosno županije kao osnivači. U nekim slučajevima cjelokupne iznose bi pokrivale škole, a u nekim slučajevima ravnatelji su namjeravali uzeti čak i dnevnice od 95 dolara, odnosno oko 630 kuna.

Putovanje je organizirala Udruga hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja, koja je danas objavila i da se ono otkazuje "jer ne žele da se ravnatelji stigmatiziraju". Među ravnateljima koji su trebali putovati je i jedna ravnateljica iz Istre - Sara Radetić iz Umjetničke škole Poreč.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater