SPLIT

Snijeg u zeleđu Splita

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hladna fronta Filomena stigla je u četvrtak popodne i u Dalmatinsku zagoru pa je sitni snijeg počeo padati i u zaleđu Splita, ali se zasad ne zadržava na tlu.  

Kako se doznaje od ljudi koji ondje žive, sitni snijeg počeo je padati oko 14,30 sati u mnogim gradovima i mjestima Dalmatinske zagore, ali se zasad ne zadržava na tlu.

Snijeg pada u Dugopolju, na Klisu, u Sinju, Drnišu, Imotskom, Zelovu, Zadvarju, Šestanovcu, Vrgorcu te u Metkoviću. 

Temperatura se kreće od jednog do četiri stupnja, a očekuje se da će večeras pasti ispod ništice.

Meteorolozi najavljuju slab snijeg, to jest da ga neće puno napadati, a uz obalu najavljuju kišu, ponegdje susnježicu. U subotu će bura biti jača, na mahove će imati olujne udare, a oslabjet će u nedjelju.

?Sve žurne službe grada Splita pozivaju građane da prije vikenda, zbog niskih temperatura, zaštite vodomjere, vodovodne instalacije, hidrantske priključke i slavine koji su izloženi hladnoći, ?pogotovo one izvan kuća ili u vikendicama?, garaž?ama ?i ?konob?ama koje se ne griju.

Osim toga, starije i osjetljivije građane pozivaju d?a se ?bez potrebe ?ne izlažu niskim temperaturama?, a one koji znaju da je nekim starijim i nemoćnim osobama te beskućnicima potrebna pomoć da to jave mjerodavnim službama, Crvenom križu i Udruzi "MoSt".

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater