SISAK

Sisak: Dva novooboljela od koronavirusa, ukupno sedam

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

U Sisačko-moslavačkoj županiji dvije su novooboljele osobe koronavirusom, tako da ih je sada ukupno sedam, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer Civilne zaštite.

Jedan je pacijent iz druge županije, došao je na privremeni rad u Sisačko-moslavačku županiju i tu je razvio simptome bolesti. Drugi novooboljeli bio je u kontaktu s ranije oboljelom osobom s područja Siska, nalazio se u samoizolaciji i tu je razvio simptome, nakon čega je hospitaliziran i obrađen.

Oboljele osobe, kako je ustanovljeno, nisu uspostavile velik broj kontakata i svi su kontakti u obradi.

Od ukupno sedam oboljelih, u sisačkoj Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ hospitalizirano je četiri bolesnika, dok se trojica nalaze na kućnom liječenju. 

 

Karantena za vozače u Petrinji udovoljava kriterijima

Županijski Zavod za javno zdravstvo uzorkovao je vodu za ljudsku potrošnju u „Zelenoj dolini“ pokraj Petrinje gdje se nalazi karantena za vozače teretnih vozila, i prema  rezultatima ispitivanja uzorak vode za ljudsku potrošnju udovoljava svim uvjetima.

Također je provjerena i mikrobiološka čistoća kuhinje u tom objektu. Nakon dezinfekcije objekta i drugih potrebnih DDD mjera, koje su proveli djelatnici Zavoda za javno zdravstvo, kuhinja zadovoljava svim potrebnim uvjetima za korištenje. 

Županijski Stožer CZ i nadalje apelira na sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije da se drže svih naputaka za sprječavanje širenja epidemije bolesti COVID-19 i da ih dosljedno provode.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom