SISAK

Sisak dobio prvu gradsku sportsku dvoranu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U Sisku je u subotu svečano otvorena prva gradska sportska dvorana, Zeleni brijeg, koja zajedno s opremom vrijedi 46,5 milijuna kuna. 

Dvorana je izgrađena u predviđenom roku, dvije godine nakon potpisivanja ugovora sa Zajednicom ponuditelja KAP4 d.o.o. i DEGAL TEHNIKA d.o.o. za izradu projektne dokumentacije te izvođenje radova po sistemu „ključ u ruke“. Projektno rješenje krova dvorane je jedinstveno u visokoj gradnji u Hrvatskoj zbog raspona i dimenzije nosača te površine krova, kao i zbog tehnologije izvedbe, montaže i spajanja nosača. Zbog toga je dobila nagradu Kolos, koju dodjeljuje Hrvatska komora inženjera građevinarstva.

Sportska dvorana namijenjena je za treninge i natjecanja u odbojci, sjedećoj odbojci, košarci, rukometu, futsalu, badmintonu, hrvanju, karateu i stolnom tenisu. Ukupne je građevinske bruto površine 4.724 četvornih metara, funkcionalno je podijeljena na veliku i malu dvoranu, pomoćne prostore i gledalište, koje prima ukupno 1500 gledatelja. Teleskopske tribine na sjevernoj i južnoj strani imaju po 450 sjedišta, uz fiksne tribine sa još 600 sjedišta.

Novu dvoranu je u nazočnosti mladih sisačkih sportašica otvorila sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček. Kako je rekla, za Sisak je to veliki dan, jer su građani desetljećima čekali taj trenutak. Gradska će dvorana na raspolaganju sportašima biti od 0 do 24 sata, sedam dana u tjednu i 12 mjeseci u godini.

"Taj građevinski pothvat je tim veći jer je ostvaren u najtežoj godini za Sisak u posljednjih sto godina. Čak ni potres nije bitno omeo radove. Sisak je dokazao da unatoč svim problemima može prevladati teškoće i grabiti naprijed", rekla je Ikić Baniček.

Neposredno nakon otvaranja, posjetitelji su mogli gledati prvu službenu utakmicu u novom objektu. U sklopu 11. kola Superlige u odbojci sastale su se odbojkaške momčadi Siska i Murse iz Osijeka. U sklopu otvorenja postavljena je i izložba fotografija sisačkog fotografa Željka Rakarića koji je od prvog dana pratio izgradnju. Organizatori su pripremili i brojna iznenađenja za posjetitelje, uz tombolu i nagrade u vrijednosti 15.000 kuna, koje su osigurali sisački poduzetnici i obrtnici. I naredna dva dana predviđen je bogat natjecateljski program sisačkih klubova.

Dvorana ima i posebno dizajniran mural poznatog hrvatskog umjetnika Slavena Kosanovića - Lunara, koji je svojim bojama i dinamičnim oblicima inspiriran različitim sportovima i na fasadu prenosi ritam pokreta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater