KRIŽEVCI

U Križevcima nova sportska dvorana sa šest borilišta

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nova sportska dvorana Osnovne škole Ljudevita Modeca, površine 2500 metara četvornih, sa šest sportskih borilišta i tribinom za 600 gledatelja, svečano je u utorak otvorena u Križevcima, a njome će se koristiti i križevački sportski klubovi.  

Izgradnjom dvorane riješen je dugogodišnji problem sigurnosti učenika te križevačke škole, koji su nastavu tjelesnog odgoja pohađali u nekoliko stotina metara udaljenoj dvorani, izgrađenoj 1999. godine.

Dvoranom će se moći koristiti i sportski klubovi i rekreativci u vrijeme kada nema nastave, a ima površinu od 2500 metara četvornih, šest sportskih borilišta i tribinu za 600 gledatelja.

U dodatku dvorane izgrađene su jedna učionica, kuhinja, blagovaonica i svlačionice, a izgrađeno je i novo vanjsko nogometno i košarkaško igralište, parkiralište i okretište autobusa.

Investitor je Križevački poduzetnički centar d.o.o., a radove je izvela građevinska tvrtka Radnik d.d. iz Križevaca. Ukupna vrijednost radova je 23 milijuna kuna.

Ravnatelj Osnovne škole Ljudevita Modeca Tomislav Bogdanović rekao je da je ta sportska dvorana bitna za sigurnost učenika koji su nastavu tjelesne i zdravstvene  kulture imali u nekoliko stotina metara udaljenoj dvorani.

Predsjednik uprave Radnika, tvrtke izvođača radova, Mirko Habijanec istaknuo je kako je riječ o modernom objektu, laganom za održavanje, a svoje zadovoljstvo iskazala je i direktorica Križevačkoga poduzetničkog centra, investitora izgradnje dvorane, Jelena Velić.

Križevački gradonačelnik Mario Rajn rekao je da je ovo iznimno važan dan za grad, mlade i školstvo te za sportaše i rekreativce Križevaca.

Novu sportsku dvoranu simbolično su presijecanjem vrpce otvorili gradonačelnik Mario Rajn i dječja gradonačelnica Križevaca Iva Novosel i njezin zamjenik Natko Kudeljnjak, učenici Osnovne škole Ljudevita Modeca.

                                                                                                                    

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of