KARLOVAC

SDP, HDZ, DP i HSP osudili prijetnje gradonačelničkom kandidatu Petračiću

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na prijetnje smrću nezavisnom gradonačelničkom kandidatu Davoru Petračiću, koji je i na SDP-ovoj listi za karlovačko Gradsko vijeće, priopćenjem se očitovao predsjednik županijskoga SDP-a Stjepan Mikulandrić, a prijetnje su osudili i županijski HDZ, Domovinski pokret i HSP.

Mikulandrić je prijetnje smrću metkom poslanim poštom uz poruku da “pravi dolazi kroz cijev” nazvao neciviliziranim i nedopustivim zdravom umu te “pucnjem u demokratsko pravo na birati i biti biran”.

U izjavi za Hinu poručio je svima, pa i počinitelju, da se nisu uplašili i da Petračić i on nastavljaju s kampanjom, kako je rekao, "on za gradonačelnika, a ja za župana, kao da se ništa nije dogodilo”.

U priopćenju medijima Mikulandrić otvara i pitanje je li prijetnja Petračiću ispad pojedinca, odraz ugroženosti dosadašnjeg načina života “zbog mogućnosti da dođe do promjene u izvršnoj vlasti u Gradu Karlovcu”.

Policiju i pravosudna tijela poziva da zbog svega žurno odgovore jer Petračić, kao i svi građani Karlovca, zaslužuju odgovor i zaštitu državnih institucija.

Predsjednica Županijske  organizacije HDZ-a Nada Murganić i kandidatkinja za županicu Martina Furdek Hajdin u priopćenju su osudile prijetnju i pozvale su mjerodavne institucije da “što prije pronađu i procesuiraju počinitelja toga kaznenog djela”.

“Pravo svakog čovjeka je osjećati se sigurnim u svojem gradu, u svojoj domovini, zbog čega se nadamo da se ovakve prijetnje neće ponavljati i da će počinitelj odgovarati za svoje djelo. U demokratskoj državi kao što je Republika Hrvatska svatko ima pravo na ravnopravnost i slobodu mišljenja, a pogotovo na život bez straha”, stoji u priopćenju u kojem pozivaju sve da poštuju jedni druge i različitosti koje nas okružuju.

Iz Podružnice DP-a Karlovačke županije stiglo je priopćenje s oštrom osudom “neprimjerenog čina prema kandidatu za gradonačelnika Davoru Petračiću” i pozivom da  “institucije napokon počnu raditi svoj posao za koji su nadležne i što prije otkriju počinitelje”.

“Ovako ozbiljne prijetnje zastrašuju ne samo gospodina Petračića, nego i sve građane grada Karlovca i unose nemir i nesigurnost”, stoji u priopćenju Domovinskog pokreta koje je potpisala glasnogovornica i tajnica te podružnice Jelena Laić.

Lokalni HSP također “osuđuje svaki oblik nasilja i kriminalnog djelovanja, kako u politici tako i izvan nje”, te pozivaju pravnu državu “da napokon profunkcionira”. Predsjednik županijskog HSP-a Željko Belanek smatra da se kaznana djela s političkom konotacijom, poput svastike na Poljudu, nikad ne otkriju, a da u ovom slučaju treba “neprijeporno, istinito i jasno utvrditi motive i pobudu tog kaznenog djela”.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater