ZAGREB

Sabor sutra o izmjenama Zakona o sportu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Saborski zastupnici nastavit će sjednicu u četvrtak raspravom o Prijedlogu izmjena Zakona o sportu kojim se predlaže da nadležno tijelo državne uprave daje suglasnost na novi sustav natjecanja bez obzira na vremenski rok, uz mišljenje HOO-a, Hrvatskog paraolimpijskog odbora te Hrvatskog sportskog saveza gluhih.

Kako bi se ublažile posljedice zabrane provođenja sportskih natjecanja i okupljanja predlaže se propisati ovlast čelniku tijela državne uprave nadležnog za šport donošenje odluke o potpori očuvanja radnih mjesta u pravnim osobama u sustavu športa uz naknadu plaće.

Odluka o potpori očuvanja radnih mjesta u pravnim osobama u sustavu športa donosit će se u skladu s aktima Vlade RH, stoji u obrazloženju.

U krizi nastaloj epidemijom bolesti COVID-19 te odlukom Stožera civilne zaštite RH o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događaja od strane i sektor športa snažno je pogođen i našao se u znatnim problemima vezanim uz završetak aktualne, ali i početak nove natjecateljske godine.

Sjednica počinje u 9,30 sati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter