ZAMRLO KRAJEM SVIBNJA

NA GRADILIŠTU NEMA NIKOGA - izgradili prizemlje i prvi kat pulskog hospicija, no tu je SVE STALO

| Autor: Borka PETROVIĆ

Na terenu nismo susreli nikoga, ni radnike ni strojeve, tek dizalicu u mirovanju. Izgleda kao da su radovi odavno stali, a uokolo je narasla visoka trava. Gradilište je osvijetljeno velikim reflektorima koji su danonoćno upaljeni

 

Gradilište pored pulske bolnice, gdje je krajem studenog prošle godine postavljen kamen temeljac za pulski hospicij, već je neko vrijeme prazno. Jedna čitateljica upozorila nas je da je gradilište pusto već više od mjesec dana, bez radnika i ikakvih radova. Kako tvrdi, radovi su zamrli još krajem svibnja, a najviše ju je iznervirala činjenica da je gradilište, mada prazno, osvijetljeno velikim reflektorima koji svijetle danonoćno i gutaju struju, stvarajući nepotreban trošak.

Stalno se kralo

- Ne znam zašto su radovi stali kada se na sve strane gradi cijelo ljeto, upitala se naša sugovornica, dodajući da bi se barem na reflektore trebao ugraditi tajmer da se struja ne troši desetak sati po danu.

U ponedjeljak na terenu nismo susreli nikoga, ni radnike ni strojeve, tek dizalicu u mirovanju. Izgleda kao da su radovi odavno stali, a oko gradilišta je narasla visoka trava. Na objektu je, kako smo vidjeli, dignuto prizemlje i prvi kat, no tu je sve stalo. I doista, kao što su nam ispričali susjedi, reflektori svijetle u podne.

Zašto se stalo s radovima, u kojoj su oni fazi i kada se planiraju završiti upitali smo glavnog investitora Porečko i pulsku biskupiju, no odgovore nismo dobili. Stoga smo nazvali direktora tvrtke koja izvodi radove Marka Kontošića iz građevinske tvrtke De Conte.

Kazao nam je su radovi jedno vrijeme zaustavljeni u dogovoru s investitorom, no kako se ne radi tek nekoliko tjedana do mjesec dana, nikako više od toga.

- Radi se o našem internom dogovoru, mi za desetak dana nastavljamo s radovima. Ono što vam ja mogu reći je da ćemo ugovor poštovati i da se rokovi izgradnje neće prolongirati, a dinamika radova ostavljena je nama na izbor i oko toga je postignut dogovor, kazao nam je Kontošić.

Na pitanje oko reflektora, kazao nam je da gradilište po zakonu mora biti osvijetljeno i da se ovdje, gotovo usred grada, stalno kralo pa su svjetla puštena i radi predostrožnosti.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter