SPLIT

Puljak: Opožarena garaža na Pujankama uzurpirana, bez sigurnosnih standarda

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Splitski gradonačelnik Ivica Puljak istaknuo je kako je garaža u splitskoj četvrti Pujanka, u kojoj je u noći s četvrtaka na petak izbio požar, bila uzurpirana od dijela stanara i nije imala osnovne sigurnosne standarde.

"Ta je garaža bila uzurpirana od jednog dijela stanara i nije bila pod upravljanjem Grada Splita te nažalost nije imala osnovne sigurnosne standarde - video kamere i rampu", izjavio je Puljak novinarima.

Naime, deset motocikala i sedam osobnih automobila zahvaćeno je velikim požarom pola sata prije ponoći na splitskim Pujankama, a u policiji se doznaje kako je, prema prvim i neslužbenim informacijama, u potpunosti izgorjelo šest motocikala i tri osobna vozila. Požar je gašen pola sata nakon ponoći.

Na novinarsku opasku kako su na Pujankama naplaćivana parking mjesta bez dozvole i potrebnih dokumenta, Puljak je najavio uvođenje reda u sustav garaža te nedostatak i neuređenost parking mjesta naveo kao jedan od najvećih komunalnih problema u Splitu.

"Kad sve garaže budu pod nadzorom i pod upravljanjem Grad Splita, ovakvi incidenti, nadam se, neće se više dogoditi", kazao je Puljak.

Najavio je kako će se standardi uređenja i nadzora garaža raditi po modelu razvijenijih zemalja, a to "nešto košta", podsjetivši da je mještanima četvrti  Sućidar već dogovoren način upravljanja garažom i čuvanjem automobila , što će se dodatno plaćati.

Na tvrdnje novinara da Splićani kroz poreze sustavno svaki mjesec plaćaju kako bi mali određene usluge, uz poziv da ispita zašto bi dodatno plaćali garaže, Puljak je odgovorio kako "u životu ništa nije besplatno i sve što imamo netko plaća na neki način - ili građani kroz porez, ili građani dodatno".

Na primjeru u Sućidara, ustvrdio je, vidi se kako su građani svjesni da standardi upravljanja garažama i čuvanje automobila koštaju.

Napomenuo je kako se mještani te četvrti nisu odmah složili s dodatnim plaćanjem za garažu, "ali kad smo im objasnili što želimo postići, oni su se složili".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of