DIGITALIZACIJA JAVNE UPRAVE

PROJEKT VRIJEDAN MILIJUN I POL KUNA Ministarstvo uprave podijelilo 219 računala po županijama, Istri - niti jedno

Arhiva

Arhiva


U sklopu digitalizacije javne uprave Ministarstvo uprave nabavilo je 219 novih računala u sklopu projekta "e-Pristojbe" koja su namijenjena uredima državne uprave u županijama, pri čemu za Istarsku županiju nije predviđeno niti jedno računalo. Osim Istarske, niti jedno računalo neće dobiti ni Primorsko-goranska, Karlovačka, Krapinsko-zagorska i Sisačko-moslavačka županija te Grad Zagreb.

Računala su prema potrebama raspoređena uredima državne uprave Bjelovarsko-bilogorske županije (12 računala), Brodsko-posavske županije (16 računala), Dubrovačko-neretvanske županije (16 računala), Koprivničko-križevačke županije (7 računala), Osječko-baranjske županije (35 računala), Požeško-slavonske županije (8 računala), Splitsko-dalmatinske županije (28 računala), Šibensko-kninske   županije (9 računala), Virovitičko-podravske županije (5 računala), Vukovarsko-srijemske županije (26 računala), Zadarske županije (31 računalo), Zagrebačke županije (20 računala). Po dva računala dobili su uredi državne uprave u Karlovačkoj, Međimurskoj i Varaždinskoj županiji

Vrijednost ugovora je gotovo milijun i pol kuna s PDV-om, od čega je 85 posto sufinancirano iz EU, objavilo je jučer Ministarstvo uprave na internetskim stranicama.

Ističu da će projekt "e-Pristojbe" omogućiti elektroničko plaćanje upravnih pristojbi i naknada, pa korisnici više neće morati odlaziti na šaltere. Vrijednost potpisanog ugovora za cijeli taj projekt je 50,6 milijuna kuna, od čega je 43 milijuna kuna sufinancirano iz fondova EU.

Kako bi se u urede državne uprave u županijama što prije uvela usluga kartičnog plaćanja putem POS-uređaja, koja je tek prva faza velikog projekta e-Pristojba, djelatnici u uredima državne uprave dobili su novu potrebnu računalnu opremu, istaknuli su u Ministarstvu. Objasnili su da je analiza računalne opreme pokazala kako pojedini uredi državne opreme posjeduju zastarjelu računalnu opremu, točnije računala s Windows XP sustavom. (Hina, GI)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum