SISAK

Pristupnom cestom na A11 do bolje povezanosti Siska i Zagreba

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Izgradnja pristupne ceste autocesti A11 Zagreb-Sisak, uključujući i novi Odranski most, osjetno će bolje i sigurnije prometno povezati središte Sisačko-moslavačke županije s glavnim gradom i ostatkom države, rekli su u petak iz županije te Hrvatskih cesta kao investitora. 

Za obilaska gradilišta novog mosta istaknuli su da radovi na novom ulazu u Sisak te izgradnja mosta Odra i sisačke spojne ceste prema autocesti napreduju dobrom dinamikom. 

Vrijednost cjelokupne investicije je 64 milijuna kuna, a predviđa obnovu spojne ceste koja se proteže od Zagrebačke ulice, ključne prometnice na ulasku i izlasku iz grada, do budućeg čvora "Sisak" u sklopu dionice autoceste Lekenik- Sisak.

Izgradnja mosta i spojne ceste započela je u listopadu 2021., s predviđenim završetkom radova od 20 mjeseci.

Predviđeno je da radovi na donjem ustroju mosta, unutarnjoj i vanjskoj odvodnji prometnice, izgradnji nasipa ceste i pristupa mostu te zemljanim radovima na kružnom toku "Staro Pračno" završe do kraja 2022. Planiran je i završetak dijela rekonstrukcije pristupne ceste Ininoj benzinskoj postaji na Zagrebačkoj ulici, te obrambenog nasipa rijeke Odre u zoni izgradnje novog mosta.

"Drago mi je što se radovi na gradilištu napreduju prema predviđenom planu, jer su nam ovakvi prometni projekti vrlo važni za svakodnevni život svih stanovnika ovog dijela županije. Realizacijom ovog projekta Sisak će napokon dobiti ulaz u grad kakvog svi zaslužujemo, a osim ovog ulaza obavljaju se i radovi na ulazu u Sisak s petrinjske strane. Tamo se izvode radovi na kružnom toku u vrijednosti oko 3,7 milijuna kuna", rekao je sisačko-moslavački župan Ivan Celjak.

Naveo je da je u tijeku i obnova mosta Stupno u iznosu od 7,4 milijuna kuna, prije Božića završena je sanacija na mostu Galdovo u vrijednosti 2,6 milijuna kuna, a čeka se završetak radova na mostu Gromova. Ovih dana, najavio je, bit će aktiviran izvođač za učvršćivanje tla i betonske konstrukcije.

"Kada se sve to zbroji, oko 160 do 170 milijuna kuna Vlada ulaže ukupno u prometnu infrastrukturu na području Siska", istaknuo je Celjak.

U okviru tog projekta predviđena je izgradnja prometnice s četiri prometne trake dužine oko 500 metara te kružnog toka "Staro Pračno", mosta preko rijeke Odre s četiri prometna traka dužine oko 90 metara, uklapanje spojne ceste na Zagrebačku ulicu te nadvožnjak preko željezničke pruge.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini