RIJEKA

Primorsko-goranska županija: 24,2 milijuna kuna za zdravstvene ustanove

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Zamjenik župana Vojko Braut izvijestio je u ponedjeljak da je odlukom o raspodjeli financijskih sredstava za decentralizirane funkcije između zdravstvenih ustanova za ovu godinu preraspoređen dio od dodijeljenih oko 24,2 milijuna kuna.

Županijski Nastavni zavod za javno zdravstvo ostvario je u prvoj polovici godine znatan rast vlastitih i namjenskih prihoda pa je predloženo da se nepotrošena decentralizirana financijska sredstva od 1,6 milijuna kuna preusmjere za potrebe drugih zdravstvenih ustanova - Domu zdravlja, Zavodu za hitnu medicinu, Thalassotherapiji Crikvenica i Psihijatrijskoj bolnici Rab.

Osim toga, županijski Dom zdravlja nabavit će, primjerice, decentraliziranim financijskim sredstvima pet sanitetskih vozila i tri vozila za kućnu njegu i patronažu, a 3,1 milijun kuna usmjerit će se u obnovu voznog parka Zavoda za hitnu medicinu s četiri sanitetska vozila i vozilom za transport boca kisika.

Osam milijuna kuna namijenjeno je Lječilištu Veli Lošinj za nastavak projekta rekonstrukcije i dogradnje objekata.

Komentirajući dopunske izbore za članove Županijske skupštine iz redova srpske i talijanske nacionalne manjine, Braut je rekao da su, prema privremenim i neslužbenim rezultatima, dva predstavnika srpske nacionalne manjine izabrana s koalicijske liste SDP-SDSS-PGS-IDS-HSU-HSS, a predstavnik talijanske nacionalne manjine i 44. član u Županijskoj skupštini trebao bi biti nositelj nezavisne liste Ivo Vidotto, kojeg je poduprla županijska koalicija SDP-PGS-IDS-HSU-HSS.

Pročelnica za odgoj i obrazovanje Edita Stilin izvijestila je da su županija i Agencija za strukovno obrazovanje potpisale ugovor za financiranje 92 pomoćnika u nastavi za 97 učenika s teškoćama u razvoju iz 24 osnovne i 10 srednjih škola. Riječ je o 4,2 milijuna kuna, od čega je 83 posto nepovratnog novca, a 17 posto osigurat će se iz županijskog proračuna.

Glavni županijski epidemiolog Dobrica Rončević ocijenio je da je epidemiološka situacija u županiji stabilna.

Tijekom rujna povećan je interes za cijepljenje, posebice zdravstvenih djelatnika, među kojima je do sada njih 92,41 posto cijepljeno prvom dozom, a oko 85 posto drugom, što Primorsko-goransku županiju svrstava u sam hrvatski vrh, rekao je.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater