POŽEGA

Požega: Udio zaraženih među testiranima pao s 21 na 9 posto

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na području Požeško-slavonske županije trenutno je 278 osoba pozitivno na koronavirus, 40 zaraženih je na bolničkom liječenju, a 461 osoba je u samoizolaciji.

Županijski Stožer civilne zaštite u ponedjeljak je izvijestio kako je udio zaraženih u ukupnom broju testiranih prije božićnih i novogodišnjih blagdana bio 21 posto, a prošloga je tjedna taj udio pao na devet posto.

Župan i načelnik Stožera Alojz Tomašević istaknuo je kako to pokazuje da daju rezultate mjere propisane od Nacionalnog stožera, te je apelirao na građane da se i dalje pridržavaju svih mjera, ostanu kod kuće i smanje kontakte. 

"Samo na taj način možemo pomoći sebi i drugima", istaknuo je i dodao kako se proces cijepljenja u županiji odvija dobro, pozivajući stanovnike županije da se jave liječnicima obiteljske medicine kako bi se u što većem broju cijepili.

"Očekujemo da će se cijepiti 70 posto i više građana" poručio je Tomašević i apelirao ma građane da se ne povode za protivnicima cijepljenja.

Mato Matijević, ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo, naveo je da je u županiji dosad cijepljeno 814 osoba, a bila je samo jedna blaga nuspojava.

Kazao je i da je prošloga tjedna cijepljen veći dio populacije zdravstvenih djelatnika koji su u kontaktu sa zaraženima te korisnika domova za starije.

Ovoga tjedna kreće se s liječnicima obiteljske medicine koji su već radili predbilježbe kroničnih bolesnika i pacijenata starije dobi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater