SPLIT/PULA

Požari na području Rudina i Bokordića

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U tijeku je gašenje požara na području Rudina u Splitsko-dalmatinskoj županiji i Bokordića u Istarskoj županiji, a uključene su zemaljske i zračne snage, izvijestila je u četvrtak rano popodne Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ).  

Požar na području Rudina je izbio uz samu željezničku prugu na nekoliko mjesta. Uz domicilne vatrogasne snage Splitsko-dalmatinske županije, na požarište se upućuju četiri Canadaira CL-415, jedan helikopter Mi-8 MTV-11 te Intervencijska vatrogasna postrojba Split sa 9 vatrogasaca i dva vatrogasna vozila.

"Na terenu su vatrogasci s područja Kaštela, javne vatrogasne postrojbe Trogir i Split, dobrovoljna vatrogasna društva Trogir, Okrug, Slatine, Solin, Vranjic te su poslana i vozila iz Omiša i Sinja“, rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Ivan Kovačević.

Gašenje u Bokordićima otežava jak vjetar

I na području naselja Bokordići došlo je do požara otvorenog prostora te gori trava, bjelogorica i nisko raslinje. Na terenu su javne vatrogasne postrojbe Rovinja i Pule te dobrovoljna vatrogasna društva s područja Pulštine.

„Gašenje otežava jak vjetar te su u pomoć pozvana i 2 Air Tractora. U ovome trenutku u gašenju sudjeluje oko 20 vatrogasaca i nema ugroze za objekte“, kazao je vatrogasni zapovjednik Istarske županije Dino Kozlevac.

Dodao je kako je požar koji je danas izbio na području mjesta Juršići lokaliziran, a na terenu požarište čuvaju JVP Pula i DVD Svetvičenat.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini