ZAGREB

U četvrtak završavaju glavni napori oko požarne opasnosti

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković donio je odluku o prijevremenom završetku glavnoga napora požarne opasnosti, koja stupa na snagu u četvrtak, 23. rujna u 19 sati, priopćila je Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ).

"Zbog stanja na terenu, osobito na području cijele obale, a koje uključuje duže razdoblje sa znatnijim padalinama, vrlo je mala opasnost od šumskih požara", rekao je zapovjednik Tucaković koji je odluku donio u konzultaciji s mjerodavnim županijskim zapovjednicima duž obale i zapovjednikom vojnih snaga. 
Dodao je i kako se završetak glavnog napora požarne opasnosti odnosi i na prestanak rada Operativnoga vatrogasnog zapovjedništva RH u Divuljama, kao i na prestanak aktivnosti redovnih dislokacija kod državnih vatrogasnih intervencijskih postrojbi Split i Dubrovnik te na Hvaru, Lastovu, Visu, Ugljanu, Braču, Dugom otoku, Oklaju i Nacionalnom parku Brijuni. 
 "Ovu protupožarnu sezonu ocijenio bih uspješnom. Dugo razdoblje bez padalina kao i visoke temperature nisu nam išle u prilog jer je sezona bila po broju požara puno intenzivnija od prošle", rekao je dodavši kako su svi požari brzo uočeni i stavljeni pod nadzor, zahvaljujući angažmanu vatrogasaca kao i zračnih snaga.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of