CIJENA LETE U NEBO

ČINI SE DA STIŽE JOŠ JEDNO VELIKO POSKUPLJENJE GORIVA

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


Cijene goriva, izgleda, opet rastu, a nakon prošlotjednog poskupljenja cijena litre dizela popela se na 11 kuna, najviše što je ikada koštao.

Kako neslužbeno prenosi stranica cijenegoriva.info, po novim cijenama spremnik od 50 litara benzina bit će skuplji za 13 kuna, spremnik dizela poskupit će za 19 i pol kuna, a spremnik plina raste za 15 kuna.

Neslužbene nove cijene goriva koje objavljuje ovaj portal dosad su se redovito pokazale pouzdanima.

Ostvare li se ove neslužbene najave o novom poskupljenju, litra benzina od utorka će stajati 26 lipa više, a dizel 39 lipa više, dok će LPG poskupjeti za 30 lipa.

Pritom udio državnih davanja po litri iznosi više od pedeset posto krajnje cijene goriva koja je dosegla nove rekorde, iako se cijene sirove nafte ovih dana kreću iznad 80 dolara po barelu, što je ipak znatno niže od cijena sirove nafte prije dvije i pol godine, kada je barel dostizao vrijednosti veće od 120 dolara po barelu.

Tada je litra eurosupera u Hrvatskoj dosegla cijene nešto veće od 11 kuna, ali cijena dizela nije prešla tu brojku, a ovakav nekontrolirani rast cijene goriva, uz rast cijene prirodnog plina i električne energije u čitavom svijetu, koji će se neizbježno, prije ili kasnije, preliti i na hrvatsko, još uvijek dijelom regulirano tržište, barem kada je plin u pitanju, ozbiljno će pogoditi životni standard građana.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum