VIROVITICA

Plenković u Virovitici: Za 20 tisuća radnika u županiji izdvojeno 85 mil. kuna

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Premijer Andrej Plenković u utorak je u Virovitici posjetio  Centar za razvoj i istraživanje u mljekarstva,  susreo se s lokalnim dužnosnicima te izjavio da je u covid krizi za očuvanje radnih mjesta u Virovitičko-podravskoj županiji za 20 tisuća radnika izdvojeno 85 milijuna kuna.    

Premijer Plenković je za današnjeg posjeta Virovitičko-podravskoj županiji u pratnji ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića i ministrice poljoprivrede Marije Vučković  posjetio Centar za razvoj i istraživanje u mljekarstva u Virovitici, jedan  od najvažnijih razvojnih projekta županije, vrijedan 41 milijun kuna.

Projekt je u stopostotnom iznosu financiran u okviru provedbe Razvojnog sporazuma za područje Slavonije, Baranje i Srijema iz nacionalnih sredstava Ministarstva poljoprivrede.

O značaju te investicije za virovitički kraj govorili su budući korisnici, proizvođači mlijeka i virovitičko-podravski župan Igora Andrović.

„Centar za istraživanje i razvoj u mljekarstvu nudit će se usluge za istraživanje i razvoj novih proizvoda na bazi mlijeka, usluge probne proizvodnje novih proizvoda od mlijeka prema zahtjevu poduzetnika iz mljekarskog sektora, usluge laboratorijskih istraživanja kao i usluge edukacije i stručnog treninga obrtnika i poljoprivrednih gospodarstvenika“, rekao je župan Andrović.

Premjer Plenković je naglasio kako je zahvaljujući Zakonu o financiranju lokalne i područne samouprave godišnje veći prihod Virovitičko-podravske županije, gradova i općina za  sto milijuna kuna u odnosu na 2017. godinu.

„U vremenu iza nas uloženo je dvije milijarde kuna europskih projekata koji su vidljivo unaprijedili razvoj županije zahvaljujući angažmanu lokalnih uprava i razvojnih agencija“, rekao je Plenković.

Dodao je da za očuvanje radnih mjesta u Virovitičko-podravskoj županiji za 20 tisuća radnika u covid krizi izdvojeno 85 milijuna kuna.

U razgovoru sa županom Androvićem i gradonačelnikom Virovitice Ivicom Kirinom bilo je riječi o prometnoj povezanosti, poljoprivredi, navodnjavanju, gospodarstvu i gospodarenju otpadom.

Premijer Plenković je poslije odgovarajući na novinarska pitanja o cijepljenju ponovio da je ključ  iznaći korektivni mehanizam za one države EU "koje su zbog zastoja u cijepljenju u jednom malom zaostatku kako bi dinamika cijepljenja bila ista u svim članicama.“  Najavio je s tim u vezi video sastanak u sljedeća 24 sata.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater