RASPRAVA O REKONSTRUKCIJI VLADE?

PLENKOVIĆ U BANSKE DVORE DOŠAO U PRATNJI POLICIJE, umjesto na glavni ulaz, ušao je kroz garažu

| Autor: Hina
(Hina)

Premijer Andrej Plenković došao je u ponedjeljak popodne u Banske dvore, gdje se sastao sa suradnicima, s kojima raspravlja o rekonstrukciji Vlade.

Plenković je u pratnji policije ušao u garažni ulaz Vlade u 16,20 te nije bilo nikakvih izjava.

Premijer se popodne vratio iz Dubrovnika, gdje je bio na konferenciji HNB-a i MMF-a "Demografija, zapošljavanje i rast: Upravljanje budućnošću u srednjoj, istočnoj i jugoistočnoj Europi". 

Neslužbeno se doznaje da bi se u Banskim dvorima trebao sastati s Dražen Bošnjakovićem, Gordanom Jandrokovićem i Brankom Bačićem, no nijedan od njih nije viđen. 

O rekonstrukciji Vlade raspravlja se nakon što su ministri državne imovine Goran Marić i državne uprave Lovro Kuščević dali ostavke, a ministrica vanjskih poslova Marija Pejčinović Burić izabrana za novu glavnu tajnicu Vijeća Europe.

Ministar državne imovine Goran Marić dao je danas u Novom Vinodolskom neopozivu ostavku.

"Ostavka ministra državne imovine Gorana Marića rezultat je razgovora između premijera Andreja Plenkovića i Gorana Marića od prije nekoliko dana i nije iznenađenje", priopćeno je u ponedjeljak popodne iz Vladine Službe za odnose s javnošću.

Goran Marić uputio je ostavku predsjedniku Vlade jutros pisanim putem te je poslije u izjavi o njoj obavijestio javnost, dodaje se u Vladinu priopćenju.

Marić je izvijestio da je podnio neopozivu ostavku na dužnost ministra državne imovine u Novom Vinodolskom tijekom potpisivanja ugovora o darovanju nekretnina, ističući da mu je to zadnji ugovor koji će potpisati. 

"Radio sam pod strašnim pritiskom, postao sam meta. Nisam u stanju prihvatiti neviđeni udar na sebe i svoju obitelj", rekao je Marić iznenađenim novinarima, dodajući kako "više nije dostupan jer je već vratio mobitel Ministarstvu".

U pisanoj ostavci koju je uputio Plenkoviću, Marić ističe kako neopozivu ostavku "podnosi u nastalim okolnostima i atmosferi teške medijske difamacije statusa i opstrukcije normalnog rada i djelovanja Ministarstva državne imovine. 


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini