OBLJETNICA VRO OLUJA

Plenković: "Nikad nećemo dopustiti da se dovodi u pitanje obrambeni karakter Oluje, to je poruka susjednoj zemlji Srbiji koja TREBA NAPUSTITI JALOVU RETORIKU PROŠLOSTI I OKRENUTI SE POLITICI POMIRENJA I BUDUĆNOSTI"

| Autor: Glas Istre
(Hina)

(Hina)


Predsjednik Vlade Andrej Plenković obratio se okupljenima u Kninu čestitavši obljetnicu održavanja VRO Oluja, prenosi N1.

“Poseban je osjećaj doći u Knin na današnji dan jer je to prilika prisjetiti se ponosa i pobjede. Ostvarenom pobjedom pokazali smo da smo u teškim uvjetima uspjeli ustrojiti respektabilnu vojnu silu, stoga danas odajmo priznanje pobjedničkoj hrvatskoj vojsci i policiji koji su pod vodstvom Tuđmana porazile velikosrpsku politiku Miloševićevog režima čime je dovršen rat i uspostavljen trajni mir. Tu pobjedu i pravo da živimo kao slobodni ljudi platili smo životima najhrabrijih hrvatskih sinova kojima smo trajno zahvalni kao i pripadnicima manjina koji su branili Hrvatsku”, rekao je Plenković.

Zato su Domovinski rat i pobjeda u Oluji temelji suvremene hrvatske države. Otkrivanje istine o nestalima, procesuiranje ratnih zloćina i dosezanje pravde ostaje naša trajna dužnost. Zato simboličke geste od prošle godine nastavljamo provoditi vodeći se politikom pomirbe i razumijevanja uz poštovanje istine i pijeteta prema svim žrtvama. Nikad nećemo dopustiti da se dovodi u pitanje obrambeni karakter Oluje, to je poruka susjednoj zemlji Srbiji koja treba napustiti jalovu retoriku prošlosti i okrenuti se politici pomirenja i budućnosti.

Pobjeda u sudbonosnoj bitci Oluji temelj je za slobodu koju uživamo danas. Danas imamo okolnosti gdje pandemija vlada diljem svijeta i ne nazire joj se kraj, u fazi smo oporavka od krize, pred imperativom smo demografske opstojnosti hrvatske, obnovom od potresa, suočeni smo s klimatskom krizom. S druge strane u situaciji smo da vodeći politiku modernog suverenizma koja počiva na osnaživanju Hrvatske zahvaljujući članstvu u EU, da osnažimo sve bitno i hrvatski nacionalni interes.”

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini