GDJE JE PLAŽA

PLAJA – BEACH FINDER: Mobilna aplikacija koja će digitalizirati sve plaže u Hrvatskoj!

| Autor: Glas Istre
(Screenshott)

(Screenshott)


Nakon 8 tjedne StartIT akademije kreirana je mobilna aplikacija koja će digitalizirat sve plaže u republici Hrvatskoj. Predstavljamo Vam besplatnu mobilnu aplikaciju Plaja – Beach Finder dostupnu za Android i iOS uređaje iza koje stoji njen kreator Dejan Grepo, iz Splita, javlja Morski.hr. 

Mobilna aplikacije Plaja – Beach finder je dostupna za preuzimanje od 24. siječnja, do sad je preuzeta već više od tisuću puta. 

– Za ideju za mobilnu aplikaciju koja bi prikazivala sve plaže u vašoj blizini došao sam nakon dugogodišnjeg bavljenja turizmom (15 godina) zbog najučestalijeg pitanja svakog gosta prilikom prvog kontakta sa turističkim djelatnikom a to je gdje je plaža? – ispričao nam je uvodno Dejan Grepo.

Napravljeno je opširno istraživanje s turističkim zajednicama i svim vrstama turističkih djelatnika od Dubrovnika do Pule i svi su se složili s istim; gosti najčešće postavljaju to pitanje tj. u 70% slučajeva. Statistika isto tako pokazuje da u 75% svih turističkih boravaka u Hrvatskoj kao i u svijetu se ostvari ljeti.  

– Mobilna aplikacija Plaja – Beach Finder funkcionira tako da s obzirom na vašu trenutnu lokaciju vam prikaže najbliže plaže, vijesti vezane uz plaže i vremensku prognozu. 

Korištenjem mobilne aplikacije, plaže možete pretraživati preko mape, kategorija tj. tipa plaže (pješčana, šljunčana, nudistička…) ili po tražilici da jednostavno upišete naziv plaže, grada, mjesta ili po radijusu tako da odredite radijus u kojem želite pretražiti plaže s obzirom na vašu trenutnu lokaciju – pojašnjava kreator aplikacije.

U dogovoru s Udrugom osoba sa invaliditetom, dodana je i kategorija plaže za osobe sa invaliditetom te će tako prvi puta imati uvid u plaže koje su im pristupačne sa odgovarajućim sadržajima. 

Korisnik može ostaviti komentar kao i ocjenu za svaku plažu te se tako stvara rangiranje po kvaliteti što uvelike olakšava i korisnicima da izaberu sebi najprikladnije plaže. 

Jako bitna karakteristika mobilne aplikacije je da se može koristiti u Offline modu tj. da se navigacija do plaža može koristiti bez Internet signala što će uvelike pomoći pogotovo stranim gostima koji posjete našu obalu.

Zanimljivo saznanje prilikom istraživanja je to da u Hrvatskom registru plaža je upisano oko 1600 lokacija plaža ali mojim detaljnim istraživanjem ta brojka je zapravo puno veća, čak i do 3 puta tako da nas stavlja u sami vrh po broju plaža ne samo u Europi već u čitavom Svijetu – kaže Grepo.

– Plaže se unose svakodnevno po zahtjevu turističkih zajednica te već sada imamo unesene plaže po svim županijama u hrvatskoj a potpuni unos se očekuje već sredinom 5. mjeseca – nastavlja i dodaje da su u samo mjesec dana uspješno digitalizirali preko 15% Hrvatske obale u suradnji sa Turističkim zajednicama.

 – Mobilna aplikacija PLAJA-Beach Finder ima potencijal za međunarodno tržište, u pripremi je za prezentaciju na sajmovima turizma u Londonu i Berlinu kao hrvatski proizvod namijenjen svim turističkim destinacijama na obali. 

Također dogovaramo suradnju da se mobilna aplikacija prezentira u kampanji Croatia Full Off New Beginings pod pokroviteljstvom Hrvatske Turističke Zajednice za sezonu 2021.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini