RIJEKA

PGŽ: Za potpore poduzetnicima 7,4 milijuna kuna

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Pročelnica za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj u Primorsko-goranskoj županiji Melita Raukar najavila je u ponedjeljak da će rebalansom županijskog proračuna poduzetnicima biti isplaćeno gotovo 7,4 milijuna kuna.

Raukar je to kazala na konferenciji za novinare županijske uprave, na kojoj je najavljena 33. sjednica Županijske skupštine i drugi rebalans ovogodišnjeg proračuna.

Navela je kako se tim rebalansom previđa još 860 tisuća kuna potpora za poduzetnike, kojima će u ovoj godini, uz već osiguranih 6,5 milijuna kuna, biti isplaćene i potpore iz županijskog proračuna od gotovo 7,4 milijuna kuna.

Pojasnila je da je poduzetnicima nakon javnog poziva tijekom ljeta osigurano oko 6,5 milijuna kuna potpora, ali je ostalo prijava za koje nije bilo novca, pa su sada i za te poduzetnike, njih 30-ak, osigurane potpore.

Predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić kazao je kako je riječ o tehničkom rebalansu te da će novac najvećim dijelom biti preraspodijeljen zdravstvenim ustanovama i školstvu. Prema podacima iz županije, konsolidirani proračun povećat će se za 27 milijuna kuna ili 2,04 posto.

Fabijanić je pozvao je sve da se pridržavaju preporuka i odluka Nacionalnog i lokalnih stožera civilne zaštite na suzbijanju epidemije koronavirusa.

Naveo je da je u Primorsko-goranskoj županiji u zadnja 24 sata zaraza potvrđena kod 25 osoba, a trenutno su aktivna 544 slučaja zaraze.

Pročelnica za odgoj i obrazovanje Edita Stilin kazala da je u samoizolaciji 21 razredni odjel osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač županija, odnosno 2 posto u odnosu na 1064 razredna odjela u osnovnim i srednjim školama.

Najavila je daljnje stipendiranje studenata koji se obrazuju za deficitrana zanimanja, njih 37 na godinu, koji će primati stipendiju od tisuću kuna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini