ZAGREB

Otvorena virtualna smotra Sveučilišta u Zagrebu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Virtualna Smotra Sveučilišta u Zagrebu, na kojoj se budućim studentima predstavljaju studijski programi 31 fakulteta i tri umjetničke akademije te ostale sastavnice, otvorena je u četvrtak online.

Budućim studentima obratio se rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras te istaknuo da Sveučilište nudi više od 150 studijskih programa koji sežu od umjetničkih akademija, prirodnoga, društvenoga, humanističkog i tehničkog područja do biomedicine i biotehničkoga područja.

Naglasio je kako je to veliki raspon u kojemu će studenti moći izabrati studij, a pritom je posebno važno izabrati onaj koji vole kako bi mogli u budućnosti raditi cijeli život posao koji vole.

Poželio je studentima da steknu znanja koja će im omogućiti da se uključe u budućnost i europsku podjelu rada.

Državni tajnik Ivica Šušak u ime ministra Radovana Fuchsa napomenuo je kako smotra u trodnevnom programu predstavlja 31 fakultet i tri umjetničke akademije te ostale sastavnice Sveučilišta u Zagrebu.

Smotra pruža niz korisnih informacija o širokom spektru studijskih programa, dostignućima u pojedinim područjima i mogućnostima zapošljavanja, istaknuo je.

To će pomoći, naglasio je, mladim ljudima koji ulaze u svijet obrazovanja da donesu odluke koje će se temeljiti na pokazateljima kvalitete i relevantnosti studija za potrebe tržišta rada te na procjeni vlastitih potencijala.

Poručio je da nekadašnji model jedan posao za cijeli život treba zamijeniti modelom cjeloživotnoga obrazovanja i razvojem karijere u kojoj se stječu iskustva kroz različite oblike učenja.

U pandemijskim okolnostima profesionalno usmjeravanje postaje sve važnije u svim fazama života, napomenuo je Šušak.

Da bi pojedinci kvalitetnije upravljali svojom kvalitetom, lakše uskladili poslovni i privatni život  potreban im je kvalitetan institucionalni sustav potpore, rekao je.

Šušak je istaknuo da on postoji već na mnogim sastavnicama Sveučilišta te da zainteresiranim pojedincima omogućuje da bolje ocijene i analiziraju sposobnosti potrebne za razvoj karijere i odaberu obrazovni program i zanimanje u kojemu će optimalno koristiti svoj potencijal.

Program Smotre predstavlja se online i može se pratiti na poveznici http://smotra.unizg.hr/.

Predstavljanje fakulteta i akademija realizira se uz potporu Televizije Student koja djeluje u okviru Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Smotru svi zainteresirani mogu pratiti i na društvenim mrežama (Facebook, Instagram, Twitter  TikTok, Linkedln i YouTube).

Na virtualnoj Smotri Sveučilišta u Zagrebu ove se godine predstavljaju 34 sastavnice Sveučilišta u Zagrebu – 31 fakultet i tri umjetničke akademije.

Program Smotre izvodi se u hibridnom obliku, u kombinaciji objave digitalnih sadržaja na digitalnim štandovima fakulteta i akademija (promotivni videozapisi, letci, brošure i drugi materijal u PDF-u ili drugim formatima koji omogućuju preuzimanje i pregled prilagođen mobilnim uređajima) i predstavljanja sastavnica Sveučilišta u Zagrebu i njihovih studijskih programa po područjima.

Smotra se održava pod motom Klikni s faksom! U dane održavanja virtualne Smotre, predstavljanja fakulteta i akademija emitiraju se online uz potporu Televizije Student, no svi sadržaji koje sastavnice pripremaju u okviru Smotre ostaju dostupni za sve zainteresirane i nakon 27. studenoga 2021. na mrežnoj stranici www.smotra.unizg.hr, na podstranici "Smotr@". 

Ova mrežna stranica ostat će središnje mjesto za informiranje maturanata, potencijalnih budućih studenata Sveučilišta u Zagrebu te svih zainteresiranih. Sveučilište u Zagrebu, p.p. 407, Trg Republike Hrvatske 14, HR-10000 Zagreb tel.: +385 (0)1 4564 443; faks: +385 (0)1 4830 602 e-adresa: tdagen@unizg.hr; url.: www.unizg.hr

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini