ZAGREB

Orešković (Centar) maturantima zaželila sreću ali i uputila ispriku

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Saborska zastupnica Dalija Orešković (Klub GLAS-a i Centra) zaželila je u četvrtak svim maturantima sreću u budućnosti ali im uputila i ispriku u ime svih odraslih ustvrdivši kako smo svi podbacili.

„Bojim se da će mnogi koji su danas maturanti sutra biti emigranti” , kazala je Orešković u slobodnom govoru.

„Očito nismo Hrvatsku uspjeli oblikovati u zemlju koja bi bila dostojna njihove mladosti i snova, Hrvatska je nažalost danas zemlja u kojoj mutni, kompromitirani poslovni ljudi bliski vlasti mogu preko noći steći basnoslovno bogatstvo i nakon toga postati ministri ”, rekla je Orešković.

Osvrnula se i na incident u školi u Slavonskom Brodu kazavši da nisu krivi maturanti već mnogi drugi koji nisu ranije osudili slične pojave.

Marija Selak Rasudić (Klub Mosta) osvrnula se na izdvojena mišljenja ustavnih sudaca o dvjema Mostovim referendumskim inicijativama, rekavši da su argumenti na strani barem prvog referendumskog pitanja.

Posljedice ovakve odluke Ustavnog suda su da je izašao izvan svojih nadležnosti jer je na temelju arbitrarnih kriterija, a mi ih tumačimo kao političko svrstavanje na stranu HDZ-a koji je jedini zadovoljan tom presudom, presudio da pitanje koje u skladu s Ustavom i dalje ne može biti referendumsko pitanje, kazala je.

Oni su očito u stanju izmjeriti i do koje su mjere u stanju građani bili dovedeni u zabludu. Kriteriji za tu mjeru ne postoje, možda je kriterij jedan Plenkovićev mig, možda su kriterij dva Plenkovićeva miga, ustvrdila je.

Prvi put u Hrvatskoj imamo situaciju da je političkom voljom onemogućen referendum za koji je prikupljen dovoljan broj potpisa. Ovo je suspenzija demokracije, kazala je Selak Raspudić, zaključivši da bi tako mogli suspendirati i demokratske izbore te zapitala do kada ćemo dopustiti da nas ova vladajuća većina cipelari.

Jedini način je da smijenimo vlast, a Most građane sigurno neće iznevjeriti, poručila je.

Nezavisna Karolina Vidović Krišto u slobodnom govoru dotakla se zdravstva ocijenivši da se nalazi u „općem raspadu”, da dok se razbacuju stotine milijuna kuna, hrvatskim građanima je u stvarnoj svakodnevnici suspendirana zdravstvena skrb.

Specijalistički pregled kod otorinolaringologa čeka se godinu dana a jedan najobičniji lijek na dječji recept nadoplaćuje 50 kuna, dok su druge strane uska skupina zarađuje enormno bogatstvo .

”Slučaj isplaćenih iznosa tvrtki Medicol jest jedan takav slučaj, u kojemu zdravstveni sustav omogućava enormnu zaradu pojedincima,i na štetu građana”, kazala je Vidović Krišto dodavši kako stanje u zdravstvu govori o otvorenom kršenju zakona, o otvorenoj korupciji i šutnji sustava.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum