ZAGREB

Ogulinska Gimnazija i strukovna škola najbolje poznaje Hrvatski sabor

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Gimnazija i strukovna škola Bernardina Frankopana iz Ogulina, pobjednik je prvog online kviz-natjecanja „Koliko poznaješ Hrvatski sabor“ za učenike srednjih škola koja je održano u petak.

Prema preliminarnim rezultatima, drugo je mjesto pripalo Srednjoj školi Marka Marulića iz Slatine, a treće Ekonomskoj i turističkoj školi Daruvar.

 Slijede V. gimnazija Zagreb, Tehnička škola Čakovec, Turističko - ugostiteljska škola Split, Islamska gimnazija dr. Ahmeda Smajlovića iz Zagreba, Gimnazija Požega, Prva gimnazija Varaždin te Srednja škola Tina Ujevića Kutina, objavila je saborska Služba za građane, organizator natjecanja.

 Konačni rezultati kviz-natjecanja bit će objavljeni u ponedjeljak, 15. ožujka.

Na natjecanju su sudjelovali srednjoškolci iz 41 škole, njih ukupno  246 raspoređenih u tročlane natjecateljske timove škola, pri čemu je svaki učenik u timu imao svoju zamjenu.

Učenici su iz informatičkih učionica u svojim školama odgovarali na 30 pitanja, svaki je učenik u tročlanom timu na svom računalu rješavao natjecateljski test, a rezultat tima je zbroj osvojenih bodova svakog člana tima.

 Kroz 30 pitanja kviza učenici su pokazali koliko poznaju Sabor, njegovu ulogu i mjesto u suvremenoj hrvatskoj povijesti od konstituiranja prvog demokratskog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. do danas, što znaju o ustavnim ovlastima Sabora i njegovu odnosu kao nositelja zakonodavne vlasti s nositeljima drugih grana vlasti u Republici Hrvatskoj, njegovu ustroju, djelokrugu poslova i načinu rada, procedurama u donošenju zakona i drugih akata koje donosi Sabor, kao i o pravima i dužnostima saborskih zastupnika.

Informatičku podršku online kviz natjecanja osigurao je CARNet.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom