ZAGREB

Odbor za Ustav i Poslovnik još nije otvorio raspravu o meritumu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Saborski Odbor za Ustav i Poslovnik u četvrtak, nakon gotovo jednosatnog rada, još nije otvorio raspravu o meritumu, odnosno je li ovlašten odlučivati o prigovoru HDZ-ova Damira Habijana na odluku Antikorupcijskog vijeća o javnom saslušanju vezano za upravljanje Inom.  

Odbor je, tek, glasovima većine odlučio da ta točka ostane na dnevnom redu.

Oporba je pritom isticala kako ne vidi na temelju koje odredbe bi Odbor za Ustav bio ovlašten odlučivati je li neko drugo radno tijelo Sabora postupalo u skladu s Poslovnikom ili ne.

Arsen Bauk (SDP) pritom je podsjetio da se do sada u 99, 9 posto slučajeva prigovor na povredu Poslovnika reklamirao kad se nešto dogodilo.

" A ovdje imamo Habjanov preventivni prigovor, imamo slučaj da je vidoviti Habijan uputio prijedlog da se spriječi nešto što bi se eventualno moglo dogoditi", izjavio je Bauk i ustvrdio kako Odbor provodi 'puzajuću suspenziju' prava zastupnika i odbora.

Hrvoje Zekanović (HDS) oporbi je uzvratio da prešućuje ključne informacije, da se cijela “gungula“ oko Antikoprucijskog vijeća dignula zbog poziva na svjedočenje Draganu Kovačeviću, bivšem šefu Janafa i Uskokovu optuženiku.

"Riječ o čovjeku koji je prije nekoliko mjeseci bacao mobitele u Savu, uhvaćen je s pet milijuna kuna u gepeku i njega se pokušava javnosti pokazati kao  relevantnog, kao nekog kome se može vjerovati", dodao je.

"Oporba ga želi dovesti u Sabor da govori svoju istinu, a on ju je utopio u Savi", naglasio je Zekanović, prozivajući ujedinjenu oporbu da želi napraviti cirkus.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini