NIJE IMAO DRUGIH BOLESTI

NAJMLAĐA ŽRTVA U HRVATSKOJ Od teških posljedica covid infekcije PREMINUO 11-GODIŠNJI DJEČAK

| Autor: Glas Istre, Hina
(Snimio Boris Kovačev/Cropix)

(Snimio Boris Kovačev/Cropix)


Dječak u dobi od 11 godina preminuo je tijekom noći u Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu od posljedica covid infekcije, doznaje neslužbeno Jutarnji.

Riječ je o najmlađoj preminuloj osobi od posljedica novog koronavirusa u Hrvatskoj, a prema našim saznanjima dječak nije prethodno bolovao.

Kako doznajemo, došlo je do rijetke komplikacije koju su liječnici počeli primjećivati kod malog broja djece koja su bila zaražena.

Kod dječaka je, kako doznajemo, došlo do multisistemskog upalnog sindroma (MIS-C), vrlo rijetkog i iznimno opasnog sindroma koji pogađa djecu od dvije do 15 godina, a koji je detektiran u travnju prošle godine u SAD-u i Velikoj Britaniji kod djece oboljele od covida-19.

Sindrom ima značajke slične sindromu toksičnog šoka i Kawasakijeve bolesti i izaziva upalu krvnih žila po cijelom tijelu.

Prema dosadašnjim iskustvima, smrtnost kod djece koju pogodi ovaj sindrom iznosi oko 1,5 posto. Prema dostupnim podacima, u periodu od šest mjeseci u SAD-u je zabilježeno 1.659 slučajeva ovog sindroma, od kojih je 26 završilo smrću djeteta. U susjednoj Sloveniji zabilježeno je 48 slučajeva bez smrtnih ishoda, piše Jutarnji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum