ZAGREB

O dostojanstvu i solidarnosti: online edukacija za osnovnoškolce

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Udruga Svjetski savez mladih Hrvatska (SSMH) organizira novu online edukaciju "Kurikul za ljudsko dostojanstvo" za učenike osnovnih škola, a prijave su moguće do 3. svibnja.

Interaktivne radionice trajat će pet tjedana: od 4.  svibnja od do 5. lipnja, provodit će se putem web aplikacije Google Meet.

 Svaki će tjedan biti jedna radionica, u trajanju do 60 minuta.

 Učenici će biti podijeljeni u dvije skupine, jednu u kojoj će biti učenici 5. i 6. razreda te druga za 7. i 8. razrede.

Radionice će voditi  mladi volonteri iz udruge SSMH koji dolaze iz raznih pomagačkih zanimanja kao što je psihologija, medicina, edukacijska rehabilitacija i socijalni rad, imaju prethodno iskustvo provođenja radionica i izravnog rada sa djecom.

Za sudjelovanje u navedenom programu, potrebno je da roditelji ispune podatke za svoju djecu putem službenog obrasca na poveznici dostupnoj na Facebook stranici udruge.

Kurikul za ljudsko dostojanstvo je odgojno-obrazovni program kojim osnovnoškolci putem radionice mogu naučiti o važnosti ljudskog dostojanstva i solidarnosti.  Program je odobrilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a kroz radionice je 'prošlo' više od 300 učenika osnovnih škola, navodi SSMH.

SSMH je podružnica međunarodne organizacije Svjetski savez mladih koja u svijetu okuplja više od milijun članova.

 

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of