NACIONALNI STOŽER

NOVE ODLUKE: Mjere ostaju na snazi najmanje do 31. siječnja

| Autor: Glas Istre
Davor Božinović (CROPIX)

Davor Božinović (CROPIX)


Brojevi nam se popravljaju, ali ne dovoljno da bi se mjere ublažavale - sukus je pressice Nacionalnog stožera koja je upravo u tijeku.

"Nema utemeljenja za popuštanje mjera, one će se produžiti i ostati na snazi najmanje do 31. siječnja", rekao je šef Stožera Davor Božinović.

"Ulazimo u najhladnije razdoblje godine. Boravak u zatvorenom prostoru može utjecati na širenje virusa", dodao je.

Na pitanje što bi se trebalo dogoditi da se mjere popuste, ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak je rekao da se situacija brzo mijenja, dolaze novi sojevi, pa se teško držati nekih točnih brojeva.

Capak je rekao i da nam pada postotak zaraženih na broj testiranih, koji je sada oko 20 posto. Iznio je i da je do sada cijepljeno 25.000 ljudi, od čega u potresom pogođenoj Sisačko-moslavačkoj županiji gotovo 3.000 ljudi.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da bolničke brojke idu na bolje. 

"Najviše hospitaliziranih imali smo na dan 21. prosinca kad ih je bilo 2.956, a danas je 2.251. Najviše na respiratoru imali smo 19. prosinca 306, a sada 194. I broj preminulih pada. To je posljedica odgovornog ponašanja građana, ali i dalje nema opuštanja", rekao je Beroš.

Svi sudionici pressice rekli su da je stanje u pojedinim drugim zemljama upozorenje jer brojevi tamo snažno rastu, pa se situacija može brzo okrenuti i kod nas.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater