KORONA POPUŠTANJE

NORMALIZACIJA NA VIDIKU: Davor Božinović najavio "velika javna okupljanja"

| Autor: Glas Istre
Nekad bilo... i bit će opet

Nekad bilo... i bit će opet


Kako se popravlja epidemiološka situacija, sve se češće spominje i popuštanje mjera.
- Moglo bi se krenuti u ukidanje najoštrijih restriktivnih mjera ako analize i statistike podupru podatke kako epidemija jenjava. Planiramo velike projekte s javnim okupljanjima. To nam otvara novu mogućnost da odluke koje se budu donosile u budućnosti ne budu ne samo restriktivne na svim razinama, već da se uzme u obzir ono do čega je znanost došla, alati koje imamo na raspolaganju i da se vidi možemo li tim putem ići na ono što se zove ozbiljno popuštanje, reko je Davor Božinović.

Dodao je da se "to mora temeljiti na konkretnim analizama na onome što se stvarno događa na takvim okupljanjima".

- Digitalne potvrde sadrže sve podatke koji bi nam bili potrebni i za organizaciju ovakvih događanja, tu smo mi u neprestanim razgovorima, mislimo da je to put kojim možemo ići prema ukidanju tih najoštrijih restriktivnih mjera ne samo za sada ili ljeto, nego ako nas znanost i statistike podupru i za vrijeme koje predstoji, sve dok epidemija ne završi, rekao je i dodao da je cijepljenje nešto što će nas najbrže dovesti do kraja epidemije. R

- Radimo vrlo intenzivno na projektima, imat ćemo ih kad su u pitanju koncerti i nekakvi eventi, i kad su u pitanje svadbene svečanosti. Danas vidimo da se u Europi slavi sloboda jer se primjenjuju mjere koje su u Hrvatskoj i prije bile na snazi, rekao je Davor Božinović i pojasnio na dodatni upit kada bi se mogli organizirati koncerti i svadbe.

- I predstavnici tih klastera o tome promišljaju, mi ćemo vrlo brzo te projekte, u narednih 10-tak dana, uobličiti i s njima krenuti. Siguran sam da će to izazvati veliki interes. Ne bih prejudicirao zaključak. Nadamo se da je to put da ove restriktivne mjere stavljamo sa strane, rekao je Božinović.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater