ZAGREB

Mladež HDZ-a:  Prioritet donositelja odluka trebaju biti mladi

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

U povodu Međunarodnoga dana mladih, koji se obilježava 12. kolovoza, Mladež HDZ-a poručila je kako prioritet donositelja odluka trebaju biti mladi, njihovo ekonomsko osamostaljivanje kroz kvalitetno obrazovanje, siguran posao i lakše stjecanje prve nekretnne. 

Danas se obilježava Međunarodni dan mladih, dan koji se pod okriljem Ujedinjenih naroda obilježava kontinuirano od 2000. godine, a svake godine je posvećen nekoj temi koja je od važnosti za mlade u svijetu ili im predstavlja izazov. Tema ovogodišnjeg obilježavanja je „Angažman mladih za globalno djelovanje“ te je cilj istaknuti važnost jačanja zastupljenosti mladih u formalnim političkim institucijama te djelovanje mladih na lokalnoj, nacionalnoj i globalnoj razini, stoji u priopćenju Mladeži HDZ-a.

Poručili su da je rad na što većoj institucionalnoj zastupljenosti mladih u Hrvatskoj na svim razinama jedan od njihovih glavnih ciljeva. Smatraju da mladi ne smiju biti kreatori budućih politika, već trebaju odlučivati o politikama koje ih se tiču danas, jer znaju što im je potrebno za razvoj i siguran život.

"Izazovna vremena u kojima se cijeli svijet nalazi pokazuju kako su najpogođenija društvena kategorija upravo mladi", ustvrdili su. Dodaju da zato glavni prioritet svih donositelja odluka danas trebaju biti mladi, u prvom redu oni koji završavaju svoje obrazovanje i u ovom složenom razdoblju traže svoju priliku. 

"Ekonomsko osamostaljivanje mladih kroz kvalitetno obrazovanje, siguran posao i što lakše stjecanje prve nekretnine ključni su prioriteti za sve mlade, ali i za rad Mladeži. To je preduvjet i za podizanje vlastite obitelji, odnosno demografsku obnovu Hrvatske", stoji u priopćenju. 

Izrazili su zadovoljstvo što su prepoznate potrebe mladih i uvrštene u službeni Program Vlade, među kojima je poticanje samozapošljavanja mladih sa 130 tisuća kuna, 10 milijardi kuna za programe i mjere zapošljavanja, ukidanje poreza na promet nekretninama, dodatnih 50 tisuća stipendija za učenike i studente, nastavak reforme i ulaganje u modernizaciju školstva, roditeljske naknade u iznosu pune plaće, subvencija za dodatnih 20 tisuća stambenih kredita.

"Svaki poticaj mladima društvu će se višestruko vratiti, a posebno smo zadovoljni da je to stav i nove Vlade Republike Hrvatske. Na tom putu Mladež će se snažno zalagati za mlade i biti predstavnik svoje generacije u hrvatskoj politici", poručili su. 


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum