ČAKOVEC

Međimurje s 26 novih slučajeva zaraze koronavirusom

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U protekla 24 sata na području Međimurske županije zabilježeno je 26 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je Županijski stožer Civilne zaštite u četvrtak.

Prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, u protekla 24 sata obrađeno je 175 uzoraka, od čega je evidentirano 26 pozitivnih nalaza na koronavirus, što je 14,85 posto pozitivnih od broja testiranih.

Oporavile su se 32 osobe, a trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze iznosi 190. Do četvrtka je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 71 159 uzoraka, ne računajući testiranja građana Međimurske županije u drugim ustanovama unutar i izvan županije.

Na liječenju u Županijskoj bolnici u Čakovcu je 26 pacijenata pozitivnih na koronavirus. U protekla 24 sata hospitaliziran je jedan pacijent, a otpuštena su dva. Nema pacijenata na invazivnoj respiraciji, kao ni preminulih osoba.

Cijepljenje za sve zainteresirane građane organizirano je svakog radnog dana od 9 do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije i od 13 do 18 sati u trijažnoj garaži Županijske bolnice u Čakovcu. U subotu, 16. listopada od 9 do 12 sati ondje će biti organizirano cijepljenje za osobe koje rade u inozemstvu i nisu se u mogućnosti cijepiti tijekom tjedna, a provodit će se narednih mjeseci svaku treću subotu u mjesecu i dostupne će biti sve vrste cjepiva.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of