ZAGREB

KulTurama: Ovaj vikend počinju vođene tematske ture kroz Zagrebačku županiju

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Sedam udruženih turističkih zajednica na projektu kulturnog turizma s područja Zagrebačke županije predstavilo je novi projekt "KulTurama - pronađi svoju priču u zagrebačkom kraju" u sklopu kojega za vikend, 19. i 20. lipnja organiziraju besplatne vođene kostimirane ture.

U projekt su uključene turističke zajednice gradova Velike Gorice, Zaprešića, Vrbovca i Dugog Sela te općina Krašić, Pisarovina, Brdovec, Dubravica i Marija Gorica, a u svim destinacijama posjetitelje će dočekati kostimirani vodiči koji će, kako je istaknuto, uživo interpretirati povijest i baštinu zagrebačkog kraja kroz zanimljivo ispričanu priču.

"Pripremili smo drugačije, emotivne i uzbudljive ture. Želimo našim posjetiteljima zagolicati maštu i ponuditi snažnu emociju naših kulturnih sadržaja. Sve ture su pažljivo pripremljene na temeljima moderne interpretacije baštine i naravno uz nezaobilazni storytelling", poručio je voditelj projekta i direktor Turističke zajednice grada Zaprešića Toni Ganjto.

Pozvao je posjetitelje da na taj zanimljiv način upoznaju i istraže njihova kulturna i povijesna bogatstva i zaljube se u zagrebački kraj. 

KulTurama je najavljena kao platforma inovativnih doživljaja kulturnog turizma u zagrebačkom kraju kojom turističke zajednice žele ponuditi nezaboravan doživljaj svojih kulturnih sadržaja i predstaviti nove i atraktivne turističke proizvode.

Najljepše priče zagrebačkog kraja

Kao prvi takav proizvod kojim pozivaju sve domaće posjetitelje u istraživanje zagrebačkog zelenog prstena, iz KulTurame su najavili najljepše šetnje zagrebačkim krajem. 

Vođene kostimirane ture na rasporedu su u subotu, 19. lipnja u Brdovcu, Dugom Selu, Krašiću i Zaprešiću te u nedjelju, 20. lipnja u Pisarovini, Velikoj Gorici i Vrbovcu. 

Ture se održavaju s početkom u 11 sati i u 17 sati, a program se održava sukladno epidemiološkim mjerama. Svoju besplatnu ulaznicu posjetitelji mogu rezervirati na: https://bit.ly/3pB3zOE.

Organizatori ističu kako šetnje donose najbolje od svakog mjesta pa će posjetitelji u Dugom Selu čuti priču o Draškovićima i upoznati taj osebujan grad i njegove tradicije, dok će u Vrbovcu upoznati bogatu hrvatsku baštinu na vrhu brežuljka. Krašić donosi emotivnu priču o blaženom kardinalu Alojziju Stepincu, a u Pisarovini će moći uživati u zaboravljenim pričama tog živopisnog kraja.

Plemenito ispisane stranice povijesti čekaju posjetitelje Velike Gorice, a u Brdovcu posjetitelji mogu uživati u vječnim čuvarima bajkovitog kraja. Zaprešić će dočekati posjetitelje u urbanoj jezgri i provesti ih kroz priče svoje slavne prošlosti.

Projekt se provodi uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije, a udruživanje je odobrilo Ministarstvo turizma i sporta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater