NACIONALNI STOŽER

KORONAVIRUS: U Hrvatskoj ukupno 481 oboljelih, od kojih je 14 pacijenata na respiratoru

| Autor: Glas Istre
(Marko  Lukunic/POOL/PIXSELL)

U Hrvatskoj raste broj oboljelih od koronavirusa - od jučer ujutro, 63 je novooboljelih pacijenata.

"Ukupno oboljelih je 481 - nema eksponencijalnog rasta to je od iznimne važnosti. Na respiratoru je 14 bolesnika", rekao je ministar Vili Beroš.

Smanjio se broj osoba u samoizolaciji je manji - jučer ih je bilo 20.000, a danas je 18.601, od čega je u samoizolaciji 456 zdravstvenih djelatnika. Također, zabilježen je prvi slučaj zaraze među policijskim djelatnicima - dvoje policajaca pozitivno je na koronavirus.

Veći broj inficiranih u Hrvatskoj je među nešto mlađom populacijom, jer se radi o osobama koje su radile u inozemstvu, a očekuje se rast zaraženih među starijom populacijom.

Krizni stožer upozorava već danima građane kako će uvesti još strože mjere ne budu li se pridržavali uputa.

- Činjenica je da izvanredne okolnosti postaju na neki način redovite, a mjere koje donosimo očekujemo da će nastaviti davati rezultate. Svi koji nisu u nužnim službama moraju polako usporavati ritam, da bi se resursi sačuvali za one koji su neophodni - zaposlene u zdravstvu, policiji, trgovini s prehrambenim proizvodima… Poruka građanima jest - budite doma! Tako ćete na najbolji način dati svoj doprinos u ovoj situaciji, rekao je ministar Davor Božinović.

- Testiranje ne može nadomjestiti odgovorno ponašanje, jer je to jedini način da na siguran način zaustavimo širenje epidemije, rekao je ministar Beroš.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater