KOPRIVNICA

Koprivnica: Osposobljavanje lokalnih čelnika za poslove civilne zaštite

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Jednodnevno osposobljavanje za poslove civilne zaštite novoimenovanih čelnih ljudi općina i gradova s područja Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije oganizirano je u utorak u Koprivnici.

Tridesetak načelnika općina, gradonačelnika te župana koji su to postali nakon svibanjskih lokalnih izbora na početku osposobljavanja pozdravio je koprivničko-križevački župan Darko Koren, a koordinator za poslove civilne zaštite Darko Majstorović podsjetio kako su se temeljem Zakona o sustavu civilne zaštite, općinski načelnici, gradonačelnici i župani dužni osposobiti za poslove civilne zaštite u roku od šest mjeseci nakon stupanja na spomenute dužnosti.

"Općine, gradovi i županije imaju vrlo važnu ulogu u sustavu civilne zaštite te su odgovorni za njezinu uspostavu i funkcioniranje na svom području, što posebno dolazi do izražaja u vrijeme kada svi skupa pokušavamo osigurati što normalniji život unatoč pandemiji koronavirusa", naglasio je koordinator Majstorović.

Osposobljavanje traje sedam školskih sati, a sastoji se od predavanja o sustavu civilne zaštite, planskim aktivnostima, osnovana kriznog upravljanja, odnosima s javnošću i medijima, korištenju IT sustava za potrebe kriznih situacija te djelovanju u izvanrednim događajima.

Takva osposobljavanja do sada su provedena u Zagrebu, Splitu, Čakovcu, Varaždinu, Krapini i Zadru, a nakon koprivničkog, bit će organizirani i u Pazinu, Rijeci, Osijeku i Požegi. U zemlji će na ovaj način za obavljanje poslova civilne zaštite biti osposobljena 173 načelnika, gradonačelnika i župana te 2 624 novoimenovana člana Stožera civilne zaštite s područja svih hrvatskih županija, gradova i općina. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum