NOVALJA

Jedan novozaraženi u Ličko-senjskoj županiji

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Nakon 27 dana bez novozaraženih, Ličko-senjska županija u zadnja 24 sata bilježi se jedan novi slučaj i to u Novalji na otoku Pagu, a traje epidemiološka obrada kontakata, priopćio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata testirano je sedam osoba, pod aktivnom mjerom samoizolacije je osam osoba, sve vezano na Novalju, rekao je Hini epidemiolog Dinko Puntarić.

"Oboljela osoba je hrvatski državljanin, izvor zaraze ne znamo, ali u Novalji imamo puno mladih ljudi koji se prilično neoprezno ili komotno ponašaju i tu sigurno ima određeni broj pozitivnih, odnosno oboiljelih od covida”, rekao je Puntarić.

Ponovno je apelirao na građane i turiste da održavaju distancu, "posebno vi mladi”.

Obrazložio je to Puntarić riječima da službenih dojava o 'kolanju' virusa u Novalji nema, ali da postoje neizravne dojave iz Austrije, Njemačke, Italije i Češke da postoje turisti kojima je dijagnosticiran koronavirus u njihovim zemljama, a smatraju da su se zarazili u Novalji.

"Navodno su po pojavi prvih simprtoima otišli u svoje zemlje, pa nam naknadno dođe dojava o tome. Je li to točno ili nije ne znamo, no oprez i poštivanje distance je nužno", zaključio je Puntarić.

Novalja je do sada imala dvoje oboljelih od covida, ženu koja se sredinom ožujka zarazila na avionskom letu iz Turske te je potom zarazila i supruga, člana Stožera civilne zaštite  Grada Novalje. Oboje su ozdravili u kućnom liječenju.

U Ličko senjskoj županiji do sada se od covida-19 oboljela 31 osoba, samo je ovaj posljednji slučaj aktivan, 29 je osoba je ozdravilo, a jedna je umrla.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum