ZAGREB

Jandroković: Odlazak Z. Baletića veliki gubitak za hrvatsku akademsku zajednicu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je u ponedjeljak sućut u povodu smrti akademika Zvonimira Baletića poručivši kako njegov odlazak predstavlja veliki gubitak za hrvatsku akademsku zajednicu.

"S tugom i žaljenjem primio sam vijest o odlasku gospodina Zvonimira Baletića. Svoje bogato akademsko iskustvo, znanje i stručnost stavio je na raspolaganje u ključnim trenutcima stvaranja i izgradnje hrvatske države kada preuzima odgovornu dužnost ministra u Vladi nacionalnog jedinstva", podsjeća se u sućuti predsjednika Sabora.

Navodi se i kako je on obavljao niz javnih dužnosti poput ravnatelja Ekonomskog instituta, člana Ravnateljstva Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža i člana Nacionalnog vijeća za znanost, a priznanje njegovom znanstvenom radu iskazano mu je izborom za redovitog člana Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Bio je član i brojnih drugih stručnih i znanstvenih udruženja te urednik više časopisa, a zbog osobitih zasluga u gospodarstvu odlikovan je Redom Danice hrvatske s likom Blaža Lorkovića.

"Odlazak akademika Baletića predstavlja veliki gubitak za hrvatsku akademsku zajednicu, a ponajviše za Vas, poštovana obitelji, kojoj još jednom izražavam iskrenu sućut", poručio je u sućuti predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Akademik Zvonimir Baletić umro je u ponedjeljak u Zagrebu u 87. godini života.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini