ZAGREB

Plenković: Antologijske uloge Martina Sagnera gledaju se desetljećima

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je izraze sućuti obitelji glumca Martina Sagnera te istaknuo kako će ostati upamćen po svojim antologijskim ulogama i izvrsnim interpretacijama koje se sa zadovoljstvom gledaju desetljećima, sudjelovanju u Satniji hrvatskih umjetnika tijekom rata i kao saborski zastupnik.

"Sa žaljenjem sam primio vijest da nas je napustio istaknuti hrvatski glumac, gospodin Martin Sagner, koji je svojim iznimnim talentom i kreativnošću obilježio domaću kazališnu te, osobito, filmsku umjetnost.

Ostat će upamćen po svojim antologijskim ulogama i izvrsnim interpretacijama koje sa zadovoljstvom gledamo i desetljećima nakon nastanka.

Na početku rata svoju je ljubav prema domovini pokazao na prvoj crti bojišnice, među braniteljima u Satniji hrvatskih umjetnika, a obol stvaranju hrvatske države dao je i kao zastupnik HDZ-a u Hrvatskom saboru, uključivši se u politiku na poziv prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Za svoj rad primio je, uz brojne nagrade i priznanja, i šest državnih odličja", istaknuo je Plenković u brzojavu sućuti koju je obitelji Sagner uputio u ime hrvatske Vlade i svoje osobno ime.                                                                                                  

 

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater