"otužna predstava"

ŠEF PULSKOG IDS-a DANIEL DEKOVIĆ: Vijećnica Gradskog vijeća Ivana Mohorović je otvoreno lagala javnosti

| Autor: Hina
Daniel Deković

Daniel Deković


Čelnik pulskog IDS-a Daniel Deković poručio je da su "peripetije" oko Urbanističkog plana uređenja Max Stoja u Puli razotkrile licemjerstvo vladajuće koalicije (nezavisne liste gradonačelnika Filipa Zoričića te SDP-a i platforme Možemo!), koja je time nepovratno izgubila integritet.

"Priča vijećnice Gradskog vijeća Ivane Mohorović mijenjala se više puta u nekoliko dana, ali ostaje činjenica da je otvoreno lagala javnosti kad je rekla da se izuzela od bilo kakvog odlučivanja o prijedlogu Izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja Max Stoja", priopćio je Deković u utorak.

Istaknuo je da je riječ o projektu u koji je uključen arhitektonski ured u vlasništvu supruga Ivane Mohorović, a investitoru omogućuje izgradnju sedam vila s bazenom na vrlo atraktivnom području.

Inače, iz pulskog IDS-a zatražili su u petak da ta gradska vijećnica s nezavisne liste gradonačelnika Zoričića podnese ostavku jer je, tvrde, uhvaćena u sukobu interesa budući je lobirala da tvrtka njezina muža bude angažirana u projektu gradnje vile s bazenima u četvrti Stoji.

U pokušaju da se cijeli slučaj "ispegla", naveo je Deković, Mohorović je koristila "sav raspoloživ arsenal u kriznoj komunikaciji, od nevještog demantiranja problema, prijetnji sudskim progonom, do laži koje su ubrzo otkrivene i prebacivanja odgovornosti na oporbu pri glasanju, te naposljetku do minimiziranja cijele situacije".

Naglasio je da "u toj otužnoj predstavi" ona nije bila sama, s obzirom da je dobila bezrezervnu potporu vijećnika Kristijana Biteria, Selme Ibrišagić i Dušanka Babića, a sudeći po posljednjim izjavama, i razumijevanje za situaciju u kojoj se Mohorović nalazi pokazali su i predsjednik pulskog SDP-a Igor Belas i gradonačelnik Zoričić.

"Predstavnici vladajuće koalicije, braneći neobranjivo, nepovratno su izgubili integritet i pokazali neviđenu razinu licemjerja. Standardi se drastično mijenjaju, ovisno o tome obnašate li vlast ili ne. Ne treba dvojiti ni sekunde da oni koji se danas prave da ne vide eklatantan sukob interesa u njihovim redovima, koristili bi i najteže kvalifikacije da se to dogodilo njihovim političkim suparnicima", zaključio je Deković.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini