ZAGREB

HVZ: Na terenu od potresa kumulativno gotovo 10.000 vatrogasaca

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Gotovo 10.000 vatrogasaca kumulativno je dosad sudjelovalo na intervencijama na područjima pogođenim potresom, izvijestili su u ponedjeljak iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Prema trenutno obrađenim podacima, od 28. prosinca do 24. siječnja, na intervencijama su kumulativno sudjelovala 9984 vatrogasca s 2614 vatrogasnih vozila, a odrađeno je 11.400 intervencija, stoji u priopćenju HVZ-a.

U nedjelju je ukupno bilo angažirano 98 vatrogasaca s 29 vatrogasnih vozila, a zabilježeno je 67 vatrogasnih intervencija.

HVZ je izvijestila i kako je jučer humanitarni konvoj iz Republike Austrije dostavio pomoć u Hrvatsku Kostajnicu. 

Na području potresom pogođene Sisačko-moslavačke županije, uz domaće vatrogasne snage, u nedjelju su bili angažirani i vatrogasci iz pet vatrogasnih zajednica županija (VZŽ) te iz Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Zadar i Dubrovnik.

Na području Vatrogasne operativne zone (VOZ) Glina u nedjelju su angažirane snage s područja VZŽ Krapinsko-zagorske i Karlovačke, Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Zadar i Dubrovnik, kao i domicilne snage dobrovoljnih vatrogasnih društava. Ukupno je evidentirano sedam intervencija koje je odradilo 26 vatrogasca s 12 vatrogasnih vozila.

Na području Siska angažirano je 39 vatrogasaca s 11 vatrogasna vozila iz Javne vatrogasne postrojbe Sisak, a zabilježeno je 30 intervencija.

Na petrinjskom području angažirana su 33 vatrogasca sa šest vatrogasnih vozila, a zabilježeno je 30 intervencija. Na području VOZ Petrinja angažirane su snage s područja pet županija, i to VZŽ Primorsko-goranske, Karlovačke, Zagrebačke, Krapinsko-zagorske i Požeško-slavonske te domicilne snage DVD-a i Javne vatrogasne postrojbe.

Vatrogasci zagrebačke Javne vatrogasne postrojbe i lokalnih DVD-a s područja Grada Zagreba tijekom nedjelje imali su 22 tehničke intervencije uklanjanja dimnjaka, sanacija krovišta, uklanjanja  oštećenih crjepova, zidova i fasada i izvida vezanih za procjenu stanja navedenih dijelova objekata i mogućnosti interveniranja vatrogasaca. 

Na tim su intervencijama ukupno sudjelovala 135 vatrogasaca s 56 vatrogasnih vozila.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini