ZAGREB

Sisačko-moslavačkim vatrogascima stalno pomažu i vatrogasci iz Dalmacije

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Sisačko-moslavačkim vatrogascima na terenu stalno pomažu i vatrogasci Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Split i Šibenik te iz pet vatrogasnih zajednica županija.

Iz Hrvatske vatrogasne zajednice izvijestili su da su od 28. prosinca do 25. siječnja na intervencijama kumulativno sudjelovala 10.073 vatrogasca s 2646 vatrogasnih vozila, a odrađeno je 11.477 intervencija.

Na području Vatrogasne operativne zone Glina angažirane su snage s područja VZŽ Bjelovarsko-bilogorske i Karlovačke te Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Split i Šibenik, kao i domicilne snage dobrovoljnih vatrogasnih društava. Ukupno je evidentirano 12 intervencija koje su odradila 24 vatrogasca s 12 vatrogasnih vozila.

Na području Siska angažirano je 37 vatrogasaca s 12 vatrogasnih vozila iz sisačke Javne vatrogasne postrojbe, a zabilježeno je 40 intervencija.

Na petrinjskom području angažirano je 28 vatrogasaca s 10 vatrogasnih vozila, a zabilježeno je 25 intervencija. Angažirane su snage s područja četiri županije: Primorsko-goranske, Karlovačke, Zagrebačke i Požeško-slavonske te domicilne snage DVD-a i Javne vatrogasne postrojbe Petrinja.

HVZ je izvijestila kako je tijekom ponedjeljka bilo ukupno angažirano 89 vatrogasaca s 32 vatrogasna vozila, a zabilježeno je 77 vatrogasnih intervencija.

Nastavljena sanacija oštećenih objekata u susjednim županijama

Vatrogasci JVP-a Grada Zagreba i lokalnih DVD-a s područja Grada Zagreba su tijekom ponedjeljka imali 12 tehničkih intervencije uklanjanja dimnjaka, sanacija krovišta, uklanjanja  oštećenih crjepova, zidova i fasada i izvida vezanih za procjenu stanja navedenih dijelova objekata i mogućnosti interveniranja vatrogasaca. 

Na navedenim intervencijama ukupno su sudjelovala 33 vatrogasca s 13 vatrogasnih vozila.

Vatrogasci iz JVP-a i DVD-a s područja Zagrebačke županije bili su angažirani na šest tehničkih intervencija, na kojima je ukupno sudjelovalo 12 vatrogasaca s devet vatrogasnih vozila.

Vatrogasci iz JVP-a Karlovac i DVD-a imali su ukupno šest tehničkih intervencija uklanjanja dimnjaka, sanacija krovišta, uklanjanja  oštećenih crijepova, zidova i fasada i izvida. Na navedenim intervencijama ukupno su sudjelovala 22 vatrogasaca s 10 vatrogasnih vozila.
 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater