ZAGREB

Tucaković: Do sada više od 65 vatrogasnih intervencija

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković rekao je u nedjelju da su zbog potresa u Zagrebu do sada imali više od 65 intervencija Javne postrojbe Grada Zagreba, a u saniranje posljedica potresa uključeno je i 57 dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Cjelokupan vatrogasni sustav uključen je u spašavanje ljudi i imovine. Trenutačno su u tijeku tehničke intervencije - otvaranje vrata, liftova, uklanjanje oštećenih dimnjaka koji prijete da padnu na ulicu i sl”, rekao je Tucaković na N1.

Navevši kako je bilo više požara, u Katedrali i jedan veći u HT centru, kazao je da su oni ugašeni pa u Zagrebu više nema požara. U Katedrali je izbio manji požar koji su vatrogasci vrlo brzo ugasili.

Tucaković kaže da su imali intervencije u kojima su iz zgrada morali izvlačiti ljude, npr. maloprije su vatrogasci iz zgrade u Palmotićevoj ulici iznijeli nepokretne osobe.

Na terenu ima teže i lakše ozlijeđenih, kazao je Tucaković zahvalivši se građanima na suradnji u ovako teškoj situaciji.

Istaknuo je da imaju dovoljno vatrogasaca na terenu pa ne trebaju pomoć vatrogasaca iz drugih dijelova zemlje. Ako bude potrebno, pozvat ćemo ih, rekao je.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater