SUSJEDSKI ODNOSI

Hrvatska je pred ponovnim zatvaranjem noćnih klubova, I TO ZBOG SLOVENACA

| Autor: Bojan ŽIŽOVIĆ

Slovenija je danas odlučila da Hrvatsku neće maknuti s popisa onih država s povoljnom epidemiološkom situacijom, odnosno s, kako ga oni nazivaju, zelenog popisa.

"U skladu s dogovorom nacionalnih instituta obiju država i razgovora slovenskog i hrvatskog premijera, Hrvatska je odlučila da će preuzeti naše obrasce ponašanja i da će zatvoriti noćne lokale, diskoteke i odgoditi neke priredbe. Želimo Hrvatskoj dati mogućnost da s dosljednim mjerama zauzda rast broja oboljelih i na taj način bude uzor drugim državama na Balkanu", izjavio je glasnogovornik slovenske vlade Jelko Kacin.

Svim Slovencima koji su trenutno u Hrvatskoj preporučio je da budu oprezni, da izbjegavaju gužve i nose maske u zatvorenim prostorima. Valja napomenuti da u Sloveniji samostalno procjenjuju epidemiološku situaciju u susjednim državama i na osnovu toga određuju mjere prema njima.

Inače, ni kod susjeda nije idealna situacija sa zarazom koronavirusom. Slovenski su mediji objavili podatak da je u Mariboru zaraženo sedam liječnika. Zasad se ne zna s kim su sve bili u kontaktu.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater