SISAK

Hitna obnova nužna je sisačkim školama i bolnici

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Državna tajnica Željka Josić rekla je u ponedjeljak u Sisku, nakon obilaska javnih institucija oštećenih u potresu, kako je najveća potreba obnoviti objekte u obrazovnome i zdravstvenom sustavu.  

Državna tajnica Središnjega državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić obišla je kao predstavnica Stožera civilne zaštite za uklanjanje posljedica potresa na području Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije sisačke škole i bolničke objekte te je razgovarala s njihovim čelnicima.  

Posjetila je novoizgrađenu Strukovnu školu u Sisku, čija je stara zgrada klasificirana kao neupotrebljiva za nastavu. U novoj su školi trenutačno i učenici sisačke Gimnazije, koja je također privremeno neupotrebljiva. 

Josić je razgovarala i s ravnateljem sisačke Opće bolnice "Dr. Ivo Pedišić" Tomislavom Dujmenovićem o obnovi te zdravstvene ustanove te se zauzela za "hitno ostvarenje već postojećeg projekta obnove kako bi se bolnica što prije vratila u raniju funkciju".

Istaknula je važnost te ustanove s obzirom na to da ona pruža zdravstvenu skrb za sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije, a ujedno zapošljava više od 1100 osoba.

Prilikom posjete područnom Uredu za obnovu Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, u kojem građani podnose zahtjeve za obnovu oštećenih domova, razgovarala je s nekolicinom građana koji su došli podnijeti zahtjeve za obnovu te je rekla kako vjeruje da će se njihovi domovi brzo obnoviti.

Jozić se tom prigodom uvjerila i u velik angažman studenata u savjetovanju građana i pomoći u ispunjavanju zahtjeva za obnovu.
 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini